10 jaar The Skiff De verjaardag van The Skiff wordt groots gevierd met o.a. The Toasters, Kiss All Hipsters en Dikke Dennis & de Røckers!
dinsdag 31 jan ‘23
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek | Grote zaal + Kleine zaal

Café The Skiff bestaat 10 jaar en dit wordt GROOTS gevierd met o.a. The Toasters, Kiss All Hipsters en Dikke Dennis & de Røckers!

Alle geruchten die je tot nu toe hebt gehoord zijn bijna allemaal waar. Zes à zeven bands komen er spelen, waarvan één band speciaal wordt ingevlogen en een andere zijn laatste show ooit speelt. Er is een berg aan DJ’s, lekkere snacks en uiteraard een flinke dosis gezelligheid en gekkigheid zoals in het ruim (zo wordt de binnenruimte van het café genoemd) van The Skiff altijd te vinden is.

Geloof ons, hier wil je bij zijn!

Kleine tip van de kapitein, neem zowel dinsdag 31 januari als woensdag 1 februari vrij!

De line-up bestaat uit:

The Toasters (USA)

The Toasters uit New York komen! Deze legendarische skaband word speciaal ingevlogen om, net zoals al twee keer eerder in het ruim van The Skiff, de boel op z’n fundamenten laten skanken! De band bestaat al sinds 1981 en werd geïnspireerd door de Britse ska-opleving die in de nadagen van de punk opkwam.

Deze doorgewinterde artiesten mogen zich met trots de langst bestaande Amerikaanse skaband noemen. In 1981 gevormd in de Lower East Side van New York en uitgegroeid tot een band die veertien albums heeft uitgebracht en ruim 2400 optredens over de hele wereld achter de rug heeft. Frontman Robert “Bucket” Hingley heeft echter na al deze optredens zijn passie voor ska nog lang niet verloren. Naast zijn leven als zanger, gitarist en bandleider is hij namelijk ook eigenaar van Amerika’s grootste Skalabel Moon Ska Records. The Toasters worden dan ook gezien als de grondleggers van de skascène in de VS.

Surprise Cat

Verrassing! Al zegt de ‘intentional typo’ wellicht al genoeg

The Delvecchios

Onze kapitein heeft ze voor Hilversum Alive weer tot leven weten te wekken en sindsdien waren ze weer actief op tour met hun unieke 60’s garage sound. Ze hebben zelfs een speciale Halloween-show gespeeld in het ruim! De zanger moet met rock ‘n roll-pensioen en dus spelen ze 31 januari hun allerlaatste show ooit.

Dikke Dennis & de Røckers

De kapitein had ze al geboekt voor Hilversum Alive in 2018 voordat ze überhaupt een show hadden gespeeld, ze hebben letterlijk in de ring gestaan tijdens Dropkicks ‘N Moshpits en eigenlijk zouden ze in september 2021 spelen tijdens de (her)opening toen alle maatregelen eraf gingen. Dus mochten ze nu uiteraard ook niet ontbreken: Dikke Dennis & de Røckers!
Verwacht veel Nederlandstalige nummers en eigen werk. Maar uiteraard ontbreken ook klassiekers als Schoppenaas en R.A.M.O.N.E.S. niet.

Drunken Dolly

‘Opzwepend’ is een understatement wat betreft de knotsgekke, met banjo en mandoline aangedreven celtic-punk van Drunken Dolly. Toen de Popronde voor het eerst naar Hilversum kwam reisde de kapitein af naar Nijmegen, waar dit grootste rondreizende festival van Nederland zo’n twee maanden eerder van start gaat, om daar alvast wat bands te scouten. Daar werd het eerste contact gelegd met de heren van Drunken Dolly en daarop volgde zo’n goede klik dat ze na een overweldigend optreden tijdens de Popronde vaker terugkwamen naar ons ruim. Niet alleen om op te treden maar ook als ze op de terugweg van een show maar enigszins in de buurt kwamen werd The Skiff aangedaan voor een pint Guinness. De vraag om te komen spelen op ons tienjarig bestaan was bij wijzen van nog niet gesteld of ze hadden al bevestigd!

The Royal Hillbilly Club

Lokale helden mogen natuurlijk ook niet ontbreken! Een bruisende cocktail van dampende bluegrass, Ierse pub folk en hits met een Hillbilly-twist. Meerdere St. Patrick Days stonden ze bij ons in het ruim en bij die van afgelopen jaar stond het ruim echt compleet op z’n kop. Ook met Hilversum Alive stonden ze op het The Skiff Stage op het Stationsplein en ondanks dat ze de spits mochten afbijten was er flink feestend publiek. Een feestje bouwen tijdens ons 10 jarig bestaan is ze dus wel toevertrouwd.

Rondom en tussendoor kun je komen genieten van de volgende dj’s:

Presentator/DJ Johan Schoterman
Onbewust ken je deze man waarschijnlijk wel, hij presenteert bijvoorbeeld het hoofdpodium op de Zwarte Cross en vele andere festivals en feesten. Én precies dat komt Johan Schoterman 31 januari ook bij ons tienjarig jubileumfeest doen. Oh, en niet te vergeten, hij draait ook nog een aardig plaatje. Dus als jullie de 31ste De Vorstin binnen lopen om 19:00 uur heet Johan jullie welkom vanachter de draaitafels!

DJ WANNABEASTAR
Amsterdams catchy, sexy, filthy sound comes straight from the decks of Hot-Mama Wannabe A Star. Zowel als DJ als met haar gelijknamige band is Jojanneke ‘WANNABEASTAR’ van der Veer bij ons in het ruim geweest en die avonden zijn onvergetelijk!

DJ Santina Runaway
Like the bastard daughter of Joan Jett and Johnny Thunders, DJ Santina Runaway sold her soul to Rock N’ Roll when she started listening to her parents’ records. Al in het eerste jaar kwam Santina naar ons ruim en was haar Sleazy Rock Party direct een succes.

Kiss All Hipsters
De kapitein kent DJ Arnold Scheepmaker nog vanuit de Tagrijn en eind 2021 toen alles maar weer langzaam op gang kwam wist hij Arnold te strikken om met zijn zeer succesvolle Kiss All Hipsters naar The Skiff te komen. Samen met Jael Snijder krijgen ze alle grote zalen uitverkocht en aan het dansen en is Kiss All Hipsters een begrip.

DJ Branco
Heeft deze man nog een introductie nodig…?! Hij is de man van de Intro Quiz, doet onze legendarische BINGO, tijdens Halloween speelt-ie DJ DØD, is regelmatig bier drinkend aan de bar te vinden en niet te vergeten dat hij zo vaak als één van onze populairste DJ’s in het DJ-hok staat. Niet gebonden aan een genre en draaiend voor het publiek lijken de avonden dat hij draait altijd te kort.


Open Podium zo 29 jan ‘23
40UP | Let's Dance Again vr 3 feb ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify