;
Ad Visser ft. Stadsdichter Mieke van Zonneveld Literaire avond met gastartiesten
zondag 01 mrt ‘20
open: 15:00u | start: 15:30u
vvk € 19,50 | deur € 22,50
muziek | Kleine zaal

Deze show is helaas geannuleerd. Tickethouders hebben een mail ontvangen met daarin verdere informatie. Onze excuses voor het ongemak!

 

In 2005 presenteerde Ad Visser zijn 1050 verzen tellende mega gedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm. Het stuk is een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd suggestief in elkaar overvloeien.

Het lied kreeg in 2015 al een visueel marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden gemaakt door visual artist Mr. Instant Image Action in samenwerking met Ad Visser. Dit werd aangekocht door het Groninger Museum. Nu slaat Visser de handen ineen met Hilversums’ stadsdichter Mieke van Zonneveld. Samen verzorgen ze in de Vorstin een avond vol poëzie en muziek; De Parade Van De Hemelse Tragedie deluxe. Mieke van Zonneveld verzorgd de poëzie en Ad Visser speelt samen met Rousseau stukken uit de Parade Van De Hemelse Tragedie.

Ad Visser & Rousseau:
Het nieuwste project met Ralph Rosseau (Koninklijk Concertgebouworkest en het Philharmonia Orchestra) geeft, zo zegt Visser, wel het meeste weer wie hij werkelijk is. Hij vindt de zoektocht naar de zingeving enorm interessant. “Mensen zijn namelijk hele vreemde wezens. Dat intrigeert me. De buitenkant en de binnenkant is meestal totaal verschillend. Ik wil de steen omdraaien en kijken wat er onder zit.”
Visser noemt onder meer Facebook (“Mensen willen een bepaald beeld van zichzelf creëren, dat vrijwel zelden overeenkomt met de werkelijkheid”), kletspraat, kledingkeuze, gebruik van make-up…, ofwel een façade. “Achter die façade begint het moeras van de schrijnende werkelijkheid!”

Mieke:
Mieke van Zonneveld is in 2018 en 2019 stadsdichter van de gemeente Hilversum. In die hoedanigheid publiceert Mieke in ieder geval acht gedichten per jaar, niet alleen voor de gemeente Hilversum, maar ook voor andere opdrachtgevers uit de stad. Daarnaast maakt ze poëzie toegankelijk voor inwoners en Hilversumse scholieren.


The Laundry BigBand ft. Willem Hellbreker ma 2 mrt ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify