;
Americana Rising Americana in de breedste zin van het woord
zaterdag 11 feb ‘17
open: 18:00u | start: 18:30u
vvk € 12,50 | CJP/65+ € 11,50
muziek | Podium de Vorstin

Stap op de stoomtrein en maak je klaar voor de tweede editie van Americana Rising!

11 februari gaan de saloondeuren van De Vorstin in Hilversum wederom open voor een avond vol talentvol en opkomend Americana talent. Verwacht een avond die in het teken staat van Americana in de breedste zin van het woord. Bands, burgers, en souvenirs uit Amerika. Het belooft een bijzondere avond te worden waar iedere liefhebber van authentieke muziek bij moet zijn!

Bunch On A Breakout
Bunch on a Breakout is een 6-koppige band, ontstaan in 2012 onder de rook van de Hoogovens te Beverwijk. Deze ‘voortvluchtige’ gasten maken een mix van hillbilly-country. Met hun ijzersterke live-act speelden ze al in Paradiso, op Dauwpop, The Brave, Young Art Festival, Beeckestijnpop en wonnen ze in 2015 de publieksprijs van de Rob Acda Award.

Maurice van Hoek
Maurice van Hoek speelt Americana/Country. Hij schrijft songs over zijn leven als reiziger, dwaler en alle problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschap. Het debuut album bevat songs over diep verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan en jezelf vinden in situaties waarin je goed moet anticiperen en impulsief beslissingen moet kunnen maken. Een echte levensreis.

The Cannonball Johnsons
The Cannonball Johnsons is een Folk/Southern Rock band uit Leiden. De jongens combineren verschillende oude stijlen uit het zuiden van de Verenigde Staten met pop, boter en aantrekkelijkheid. Live nemen de Johnsons je mee op een trip van Roots Bluegrass tot groovende Southern rock. “Wat naast de sterke nummers en het strakke spel opvalt is vooral de samenzang. Hartverscheurende harmonieën die je eigenlijk meteen uit volle borst mee wil zingen.” aldus 3voor12 Zuid-Holland.

Crimson Inc.
‘Roots from the heart’, dat is Crimson Inc. De band maakt eerlijke Americana muziek met nummers die gaan over tijdloze onderwerpen zoals liefde en vriendschap. Aan het roer staat Dikkie De Rooij, die de bijnaam Crimson kreeg vanwege zijn achterovergekamde haar en schippersjas en hierdoor als twee druppels water op de schurk van Suske en Wiske leek.

Met de wortels diep in Americana, country en bluegrass klinkt Crimson Inc. als een vurig speciaal bier die de luisteraars meeneemt op een reis langs de uitgestrekte vlaktes van het zuiden van Amerika.

De band speelde afgelopen jaar als enige Nederlandse artiest op het Ramblin Roots festival. Een bijzondere prestatie!

Youri Lentjes
Youri Lentjes is bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland en sindsdien op veel podia in binnen en buitenland te vinden. Na een EP in 2015 en een akoestische live plaat in 2016 werkt hij nu aan nieuw materiaal wat hij samen met gitarist Ingmar Spaaij zal laten horen op Americana Rising.

Assorted Travellers
Assorted Travellers onstond in de zomer van 2014. Diezelfde zomer vertrokken ze naar de ruige kust van west-Frankrijk waar ze hun eerste EP Wild Heart opnamen. De EP werd in eigen beheer uitgebracht. Na de release volgde een landelijke tour en speelden ze onder andere in de Melkweg, Hedon en in het voorprogramma van Henny Vrienten. Tijdens tientallen shows werkten Assorted Travellers aan hun sound en vonden inspiratie in traditionele country en folk stijlen. Momenteel werken ze aan een volgende EP die in het najaar van 2016 zal verschijnen. Songs met een country-hart geïnspireerd door Woody Guthrie, Bob Dylan en The Seeger Sessions.

“Weet magie moeiteloos te vertalen naar popzaal” – 3voor12

Sascha Elisah
Sascha Elisah ligt flink op koers om de wereld te veroveren met haar wonderschone popliedjes. Prachtig stemgeluid, inclusief country randje, floreert over subtiel gitaarspel. ‘Waar veel artiesten binnen dit genre een teruggetrokken act opvoeren, kruipt Elisah bijna bij het publiek op schoot. Zelfverzekerd en met een open blik bespeelt ze de zaal (3VOOR12).

00americana2017-v2

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Jamsessie zo 12 feb ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify