;
Americana Rising 2018 met MANDOLIN ORANGE (USA)
zondag 04 feb ‘18
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 15 | deur € 15
muziek

Lange tijd was americana een muziekstroming die vooral in bepaalde streken in Amerika razend populair was, maar gelukkig heeft de authentieke folk, blues en country (maar dan in een modern jasje!) ook haar weg naar Nederland gevonden. Tijdens deze middag speelt een nieuwe generatie artiesten alternatieve country, rootsmuziek en indiefolk! Oftewel: Americana Rising!

Tijdschema
16:00 Hans Hannemann
17:00 Judy Blank
17:50 Folk Road Show
18:50 The Dead Tongues
19:50 Mandolin Orange
21:10 Jick Munro & The Amazing Laserbeams

Geniet van een middag die geheel in het teken staat van americana in de breedste zin van het woord en een absolute must is voor iedere liefhebber van authentieke muziek. Stap op de stoomtrein en maak je klaar voor de derde editie van Americana Rising!

Mandolin Orange

Andrew Marlin en Emily Frantz nemen met hun mix van folk, country en bluegrass een prominente plek in in de moderne americana. ‘Hun stemmen lijken voorbestemd om samen te komen en hun muziek komt wel erg dichtbij perfectie’, het is een van de lovende uitspraken die eerder over dit opkomende duo werd geschreven. Mandolin Orange blijft altijd trouw aan americana, maar verwerkt hier hedendaagse thema’s en invloeden in. Sinds 2010 heeft het duo vijf albums uitgebracht en allen zijn met lof ontvangen. De combinatie van hun eerlijke muziek, samensmeltende stemmen, akoestische gitaren, mandoline en viool maken elk optreden tot een bijzondere ervaring.

Jick Munro & The Amazing Lazerbeams

Hun Facebook bio zegt: “Jick Munro and the Amazing Laserbeams are known for their handclappin’, feetstompin’, houserockin’ and bootyshakin’ music!” Hier hoeven we eigenlijk niets aan toe te voegen toch? Eerder stonden de Limburgers al op PinkpopParadiso Amsterdam, verschillende BevrijdingsfestivalsZwarte CrossNoorderslag en TT Assen. Nu komen ze in Hilversum een heerlijk rootsy feestje bouwen!

Folk Road Show

Dit internationale collectief bestaande uit vijf songwriters uit Canada, Nieuw-Zeeland en Nederland zorgt voor een gevarieerde live show, intiem en uitbundig, van fluister-harmonieën tot indie-rock compleet met epische trombone-solo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound
en een aanstekelijke show, waar het plezier van afspat. Verwacht een eclectische show tijdens Americana Rising 2018!

The Dead Tongues

Een project van singer-songwriter en producer Ryan Gustafson. Alweer bijna 2 jaar geleden kwam lovend ontvangen debuutalbum Montana uit. Inmiddels tourt The Dead Tongues samen met Mandolin Orange door europa.

Judy Blank

Judy Blank vertrok in haar eentje naar Amerika, waar ze maanden rondreisde, speelde in de donkerste barretjes in de Southern States en haar voorliefde voor oude folk en Americana ontdekte. Ze belandde uiteindelijk in Nashville, waar ze speelde in het wereldberoemde Bluebird cafe, liedjes schreef met Grammy-winnende songwriters en haar tweede plaat opnam in de studio van Zac Brown. Gewapend met gitaar bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt. In 2014 bracht ze haar debuutalbum ‘When The Storm Hits’ uit. Judy sloot 2017 af met een platencontract bij v2 Records. Het kan dus niet al te lang duren voor ze met nieuw materiaal komt. Zin in!

Hans Hannemann

Met zijn sterkte teksten, rauwe stem en pakkende melodien vertaalt de singer-songwriter uit Groningen Amerikaanse rootsmuziek naar een unieke eigen stijl. Hannemann laat zich door legendes als Kris Kristofferson en Elvis.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


The Laundry BigBand ma 5 feb ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify