;
Americana Rising 2019 Authentieke Americana in een modern jasje
zondag 03 feb ‘19
open: 16:00u | start: 16:30u
vvk € 17,50 | deur € 17,50
muziek | Kleine zaal

Americana heeft gelukkig haar wortels in ons koude kikkerlandje gevonden! De autenthieke folk, blues en country stijl is niet meer weg te denken uit ons muzieklandschap. En dat is maar goed ook! Tijdens deze middag speelt een nieuwe generatie artiesten alternatieve country, rootsmuziek en indiefolk! Oftewel: Americana Rising!

De eerste artiest is bekend en we zijn er ontzettend blij mee: The Artisanals!

The Artisanals
The Artisanals combineren heartland rock en dromerige Americana
met elkaar en staan bekend om hun psychedelische performances.
Afgelopen najaar kwam hun debuutplaat uit en in februari staan ze
voor hun eerste Nederlandse show bij ons op de planken!

Yori 
Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van
Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Inmiddels speelt ze vast in de band van Ilse deLange.

Yori heeft vorig jaar haar langverwachte tweede studioalbum uitgebracht, getiteld ‘September’. Ondersteund door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Britse singer-songwriter en producer Fin Greenall (Fink) werden de nummers opgenomen op verschillende locaties, waaronder een oude, verlaten gevangenis.

AlascA
Alasca kan met recht worden gezien als een van Nederlands best bewaarde geheimen. De eerste twee albums van de indieband ontvingen unanieme lof in zowel binnen- als buitenland. Singles van beide albums kregen airplay op BBC2, BBC6 en Radio 2, de band was herhaaldelijk te gast bij De Wereld Draait Door en speelde naast vele clubshows in Nederland (van Tivoli, Vera en Melkweg tot aan de grote zaal van Paradiso) meerdere tours in Duitsland, Italië én Engeland.

Nu is het tijd voor het derde deel in Alasca’s trilogie: “Plea for Peace”. De ambitie: een van de meest catchy albums van de jaren ’10 te maken met een rauwe attitude die het beste van de jaren ’60, ’90 en nu samenbrengt. Live is de band energieker en vuiger dan ooit en vastberaden haar naam te vestigen bij een groter publiek.

Maurice van Hoek
Toen we afgelopen september zijn fenomenale nieuwe album ‘Traveling Man’ hoorden konden we niet anders dan Maurice van Hoek terugvragen naar Americana Rising. Vorige maand speelde hij nog 3 dagen achter elkaar in Paradiso als voorprogramma van De Dijk. We kunnen niet wachten om hem te verwelkomen op onze Porch Stage. Verwacht een intiem optreden van de talentvolle troubadour.

Ruud Fieten
De songwriter Ruud Fieten uit Meppel is gezegend met een warme intrigerende stem. Hiermee brengt hij zijn eigenzinnige folk liedjes. Soms klein en tekst georiënteerd, soms luid en energiek, maar altijd rauw en vol betekenis. Fieten bracht in 2015 zijn eerste opnames in eigen beheer uit met ‘In Orbit’. De EP werd goed ontvangen en ontving zelfs een aantal vijf sterren recensies van alternatieve muziekblogs. Na de release speelde Ruud in 2016 op Eurosonic en was hij één van de 25 meest geboekte acts van de Popronde, waarmee hij in het najaar maar liefst 26 shows speelde in 19 steden. Tijdens Americana Rising staat hij met nieuwe werk en met volledige band op ons podium.

Geniet van een middag die geheel in het teken staat van americana in de breedste zin van het woord en een absolute must is voor iedere liefhebber van authentieke muziek. Stap op de stoomtrein en maak je klaar voor de vierde editie van Americana Rising!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij het Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

 

 


The Laundry Bigband ft. Marc Scholten ma 4 feb ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify