Animals & Friends (UK) Met John Steel en Mick Gallagher
zaterdag 04 jun ‘22
open: 20:00u | start: 21:00u
muziek | Grote zaal

De legendarische Animals komen naar Hilversum!

Let op: dit is het verplaatste concert van 10 december. Kaartkopers hebben hierover via de mail bericht gehad.

In 1964 spoelde er over de hele wereld een golf aan nieuwe, Britse Rock ’n Roll. Boven op deze golf zaten bands als The Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond er een gloednieuwe stroming Rhythm & Blues die de hele wereld in zijn greep hield.

Animals was de tweede Britse band die aan de top kwam van de Amerikaanse hitlijsten. Met de legendarische single House Of The Rising Sun stonden zij in 1964 bovenaan de Billboard Hot 100. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer één-positie. In het Verenigd Koninkrijk alleen al waren dat er twaalf. The Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tournee gingen in Japan en Polen.

Nu, meer dan vijftig jaar later, toeren originele drummer John Steel en toetsenist sinds 1965 Mickey Gallagher nog steeds samen de wereld over. De band heeft in het VK opgetreden met speciale gasten als Spencer Davis, blueslegende Steve Cropper, Maggie Bell en Mick Green.

Animals & Friends is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues-band die internationaal door fans van alle leeftijden met veel respect en gejuich wordt ontvangen. Een avond bomvol hits uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.


Soul Food vr 3 jun ‘22
Stevie Ray Vaughan Undercover za 4 jun ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify