Antwerp Gipsy Ska Orkestra Bonte mix van Oost Europese Gipsy en Jamaicaanse ska
zaterdag 08 okt ‘22
open: 21:00u | start: 21:45u
muziek | Kleine zaal

Antwerp Gipsy Ska Orkestra brengt al meer dan 17 jaar een bonte mix van Oost Europese Gipsy en Jamaicaanse ska naar de Europese festivalweides. Op 8 oktober komen ze met hun energieke liveshow naar De Vorstin!

 In de afgelopen jaren tourde de band door onder meer Spanje, Rusland, Duitsland, Frankrijk en speelden ze op toonaangevende festivals als Sziget, Dour en Lowlands.

De Belgische stad Antwerpen staat bekend om zijn smeltkroes van verschillende culturen. Antwerp Gipsy Ska Orkestra (AGSO) weerspiegelt die openheid op een intrigerende manier. Met hun zeer diverse muzikale achtergrond, bundelen de muzikanten hun krachten, waarmee ze de pure, rauwe energie van authentieke Roma Gipsy/Griekse en Turkse melodieën combineren met ultra dansbare ska grooves.

Een charismatische frontman, tomeloze energie op het podium, een enorme verscheidenheid aan stijlen en ritmes die de grenzen verleggen van wat we kennen als ska muziek gecombineerd met opvallende melodieën die spatten van vreugde en vol zitten met melancholie en tel daar nog eens de improvisatievaardigheden om een jazzcombo te evenaren bij op. Al deze facetten vormen een eigen, rijk en uniek geluid. Hét geluid van Antwerp Gipsy-Ska Orkestra.

Het nieuwe album Duivelsblauw is een mix van Libanese, Griekse en Turkse psychedelica gecombineerd met Jamaicaanse sounds. De nummers op het album zijn een combinatie van Nederlandstalige songs, instrumentals en Turkse traditionals. “Op het album gebruiken we ons vaste recept waarbij we traditionele melodieën gebruiken en daar vervolgens een Jamaicaanse groove bij zoeken net als we deden op onze eerdere albums Black Panther (2018), Kilo Gipsyska (2014), I Lumia mo her (2011) en Tutti Legal (2007). We worden steeds ouder en wijzer, terwijl ons publiek jonger en wilder wordt, een mooi contrast. We kunnen niet wachten om door Europa te touren met ons nieuwe meesterwerk” aldus Antwerp Gipsy Ska Orkestra over Duivelsblauw.

 


Infloyd za 8 okt ‘22
Jamsessie zo 9 okt ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify