;
Artvark & Drums United 4 saxen, 4 percussionisten, 4 continenten
vrijdag 06 mrt ‘20
open: 20:30u | start: 21:00u
vvk € 27,50 | deur € 27,50
muziek | Kleine zaal

Artvark Saxophone Quartet duikt diep in de wondere wereld van de Groove. Partner in crime is het collectief Drums United onder leiding van Lucas van Merwijk.

Drums United bestaat naast de Nederlandse van Merwijk uit de Venezolaanse Marco Toro, de Turkse Alper Kekeç en de Senegalese Moussé Pathé. Terwijl de saxofoons van Artvark met hun meeslepende melodieën en ‘soulful soundscapes’ als een vierkoppig monster over het podium banjeren, stuwen de percussionisten van Drums United hun ultieme Wereld Groove de zaal in. Artvark & Drums United nemen je mee in een tijdloze trip, langs een meditatief koraal met zangerige percussie naar een dampende saxofoonsolo over een diepe opzwepende groove.

We kennen Drums United van hun shows Heartbeat en Rhythm Dreams: spectaculair drums- en percussiegeweld door top-percussionisten afkomstig uit vier continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Drums United toerde over de hele wereld en wordt sinds 2001 geleid door Lucas van Merwijk: in 2015 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World & Fusion drummer van de Benelux.

Het Artvark Saxophone Quartet bespeelt al twaalf jaar de nationale en internationale concertpodia: van de Rotterdamse Operadagen tot het Caïro Jazzfestival. Daarnaast waren ze ook vaak in het theater te horen: van Polderbeest met acteur John Buijsman, een voorstelling vol polderblues, en Bosch in Bed met dansgroep De Stilte tot het theaterconcert Homelands met de Nederlands Kameroense zangeres Ntjam Rosie.

Beide groepen staan nu voor het eerst samen op het podium.


Avrotros Muziekcafé za 7 mrt ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify