;
Avond van de stadsdichter door Mieke van Zonneveld
donderdag 30 jan ‘20
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek | Grote zaal

Op 30 januari 2020, de Nationale Gedichtendag, vindt de derde editie van de Avond van de Stadsdichter weer plaats in poppodium De Vorstin in Hilversum. Het evenement is gratis toegankelijk dus laat je verrassen door de veelzijdigheid van poëzie!

De Avond van de Stadsdichter is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jongeren in aanraking kunnen komen met poëzie en hier ook zelf mee aan de slag gaan. Dit doen zij in de vorm van een poëzie-battle, afgewisseld met een gevarieerd programma met performances van dichters, Spoken Word-artiesten en muzikanten.

Programma
Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma!

Voorrondes
In de aanloop naar de Avond van de Stadsdichter organiseert de School der Poëzie speciale workshops voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het het Alberdingk Thijm College, Aloysius College, het A. Roland Holst College, het Gemeentelijk Gymnasium en Groot Goylant. Uit de workshop worden een aantal leerlingen geselecteerd die mee mogen doen aan de voorrondes in Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum. Daar zal worden bepaald welke leerlingen mogen optreden tijdens de finale op 30 januari. Een deskundige jury zal de finalisten beoordelen, maar iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Stadsdichter
De Avond van de Stadsdichter is een initiatief van stadsdichter Mieke van Zonneveld. Sinds 2018 is Van Zonneveld de stadsdichter van Hilversum. Vanuit die rol schrijft ze jaarlijks gedichten voor de stad en draagt zij deze voor bij bijzondere evenementen, zoals de Verhalenparade, Dutch Media Week, verschillende herdenkingen en de welkomstavond voor nieuwe inwoners.

Organisatie
De Avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hilversum, poppodium de Vorstin, Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum, de School der Poëzie en Stichting Hilversum Marketing.


Soul Food vr 31 jan ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify