;
Beeld en Geluid Media College Over diversiteit en representatie in de reclamewereld - met Janice Deul
woensdag 31 mrt ‘21
open: 19:30u | start: 20:00u
theater | Grote zaal

Het gebrek aan diversiteit in de reclamesector komt af en toe op pijnlijke wijze naar boven.

Ook afgelopen jaar nog leidden reclames tot een beschuldiging van discriminatie. Daar waar reclames een goede afspiegeling zouden moeten zijn van de samenleving, tonen ze nog regelmatig stereotyperingen.

Janice Deul is activist, fashion journalist en curator en zet zich in voor meer diversiteit in de (mode)reclamewereld. In dit college onderzoekt ze hoe de reclamewereld ervoor staat op het gebied van diversiteit en welke stappen er nog te maken zijn.

Tijdens het Beeld en Geluid media college staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Toegankelijkheid mediacolleges voor doven en slechthorenden
Media veranderen en Beeld en Geluid verandert mee om huidig, toekomstig en nieuw publiek beter te bereiken en te bedienen. Iedereen leeft in en met media, dus ook groepen waarvoor we een extra stapje moeten zetten om toegankelijk te zijn. In 2021 starten we onze weg naar een inclusiever Beeld en Geluid door de Mediacolleges in Hilversum structureel toegankelijk te maken voor dove en slechthorende bezoekers.

Voorzieningen
Tijdens de colleges bij De Vorstin in Hilversum zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Vragen
Heeft u hier nog vragen over? Stuur een mail naar programma@beeldengeluid.nl en we proberen deze z.s.m. te beantwoorden.


Classic On Tour za 20 mrt ‘21
Sandra van Nieuwland za 3 apr ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify