;
Beeld en Geluid Media College Over krachtige politieke vrouwen en de media - met Devika Partiman
woensdag 24 feb ‘21
open: 19:30u | start: 20:00u
theater | Grote zaal

Media spelen een belangrijke rol spelen bij onze politieke keuzes.

In dit Media College onderzoekt sociaal activist Devika Partiman hoe zichtbaarheid en representatie van politieke vrouwen in de media onze beeldvorming of zelfs ons stemgedrag kunnen beïnvloeden. Ze illustreert haar betoog met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid in Hilversum.

Devika is oprichter van de stichting ‘Stem op een vrouw’, die als doel heeft meer vrouwen in politieke functies te krijgen. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn meer vrouwen dan ooit op verkiesbare posities geplaatst.

Tijdens de Beeld en Geluid Media College staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Toegankelijkheid mediacolleges voor doven en slechthorenden
Media veranderen en Beeld en Geluid verandert mee om huidig, toekomstig en nieuw publiek beter te bereiken en te bedienen. Iedereen leeft in en met media, dus ook groepen waarvoor we een extra stapje moeten zetten om toegankelijk te zijn. In 2021 starten we onze weg naar een inclusiever Beeld en Geluid door de Mediacolleges in Hilversum structureel toegankelijk te maken voor dove en slechthorende bezoekers.

Voorzieningen
Tijdens de colleges bij De Vorstin in Hilversum zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Vragen
Heeft u hier nog vragen over? Stuur een mail naar programma@beeldengeluid.nl en we proberen deze z.s.m. te beantwoorden.


Pater Moeskroen - extra show | De Vorstin Wintersessies vr 19 feb ‘21
Brainpower | De Vorstin Wintersessies vr 26 feb ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify