;
Bettie Serveert Met Reiger in het voorprogramma!
zaterdag 17 feb ‘18
open: 21:00u | start: 21:00u
vvk € 17,50 | deur € 17,50
muziek

Alternative rockband Bettie Serveert heeft getoured met de grootste internationale namen waaronder Wilco, Counting Crows, Dinosaur Jr en Jeff Buckley. Eind vorig jaar bracht het viertal op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Met ruim elf platen (!) op zak gaat Bettie Serveert weer op pad door Nederland en op 17 februari 2018 staat de band in podium de Vorstin.

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht nadat de groep elkaar leerde kennen via de band ‘De Artsen’. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Bettie Serveert bracht afgelopen najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Een gevarieerd album met korte liedjes tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. Onlangs kwam single ‘B-Cuz’ uit en dit nummer klimt naar de eerste positie in de Indie Chart.
‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan begin 2018 voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwere, maar zeker ook oude werk live te presenteren.

Reiger

De gitaren van Reiger voeren je via country, blues en boogie naar een strakke garagesound. Live krijgt Reiger hulp van een stel rasmuzikanten en klinkt het net zoals op de EP: Rauw, energiek en volwassen. Op 23 september verscheen de debuut-ep van Reiger. Reiger (Mathijs Peeters, 1976) is een meestergitarist met een imposant muzikaal CV. Naast bands als  The Gasoline Brothers en Sandusky heeft hij veel gespeeld als sessiemuzikant. Reiger heeft eigenlijk niets meer te bewijzen. Toch bleef er iets knagen. Reiger heeft nummers in zijn hoofd . En die moeten eruit. En zo brengt Reiger uren, soms wel dagen achter elkaar door op zijn zolderkamer in
Utrecht, om liedjes te maken.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Blues Café presents Dede Priest zo 18 feb ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify