;
BigBand Festival Geïnspireerd door de Top 2000!
dinsdag 27 dec ‘16
open: 19:30u | start: 20:00u
€0 | €0
muziek | Podium de Vorstin

Drie geweldige BigBands op dinsdag 27 december en heel veel muzikanten op het podium van De Vorstin. Saxofoons, trompetten, trombones, een ritmesectie en vocalisten.

BigBand 1: De New Manhattan Big Band
new-manhattan-bigband-1
zangeres-new-manhattan-bigband
Dirigent: Daniel Follmann
Zangeres: Heleen van de Water

Sinds de oprichting in 1992 heeft de NMBB zich ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige amateur bigbands in Amersfoort en omstreken en schroomt zij niet om samen te werken met beroepsmuzikanten uit binnen- en buitenland. Af en toe wil men zich meten met andere bigbands en neemt dan deel aan zogenaamde bigband battles, waar professionele muzikanten en dirigenten de jurering voor hun rekening nemen. Ook voor bijzondere projecten staat de band open. Of het nu een zanger of zangeres is, een instrumentalist of een rapper, de band kan het allemaal aan en staat altijd onder leiding van een professionele dirigent/arrangeur.

BigBand 2: MediaCity BigBand
mediacity-bigband-foto
zanger-media-city-bigband
Dirigent: Erik van der Heijden
Zanger: Johnson Gabriel

De MediaCity bigband is een collectief van 20 muzikanten waar energie, muzikaliteit en plezier vanaf spat. De band houdt ervan uiteenlopende stijlen te spelen. Naast traditionele jazz standards speelt de bigband ook o.a. Blues, Rock, Funk, Pop en Latin. Zowel instrumentale stukken als zangnummers brengen het publiek in beweging en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Het veelzijdige repertoire van de MediaCity bigband staat garant voor een geslaagd optreden tijdens bijvoorbeeld evenementen, bedrijfsfeesten, intieme party’s en concerten.

BigBand 3: The Laundry BigBand
LaundryBB 4 april 2016-1973
zangeres-laundry-bigband
Dirigent: Pieter van den Dolder
Zangeres: Marie José Tiemstra

The Laundry BigBand is opgericht in 1978, dankt zijn naam aan de toenmalige repetitieruimte en speelt sinds 1985 in een officiële BigBand-bezetting. The Laundry BigBand is een big band in de klassieke bezetting: 5 trompetten, 4 trombones, 5 saxen, een ritmesectie, bestaande uit bas, slagwerk en piano. Voor de vocale stukken is er een zangeres. Deze BigBand verenigt de beste jazzminded amateur muzikanten uit Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de “backbone” van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry Bigband geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten door al deze kwaliteiten zeer gevarieerd.


UITVERKOCHT: Fusebox & Pop 2000 Quiz! wo 28 dec ‘16
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify