Black Bottle Riot + Copperhead County Een avond vol rockmuziek van Nederlandse bodem
vrijdag 06 mei ‘22
open: 20:30u | start: 21:00u
muziek | Kleine zaal

Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is een Nijmeegse rockband die dit jaar tien jaar bestaat. In de afgelopen jaren speelden zij op vele binnenlandse en buitenlandse podia. In Nederland stond Black Bottle Riot op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Poppodia, festivals en blues-kroegen, Black Bottle Riot deed het allemaal. Live shows worden omschreven als energiek, bezield, strak maar toch ongepolijst. Ook speelde de band supports voor o.a. ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry.

In februari is het vierde album Fire uitgekomen, Black Bottle Riot klinkt hierop als herboren. De muziek van Black Bottle Riot doet denken aan artiesten zoals: The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty.

Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van Black Bottle Riot een stomende rockmachine. Het enthousiasme en de chemie tussen de vier Nijmegenaren werkt aanstekelijk op jong en oud. Luister zelf en laat je overtuigen!

Black Bottle Riot bestaat uit: Simon Snel (zang, gitaar), Mike Sedee (gitaar) en Jaap van den Berg (bas) en Mark Weerts (Drums).

 

Copperhead County

Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De band werd eind 2018 opgericht door een vijftal gepassioneerde southern rock liefhebbers.

Geïnspireerd door o.a. Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn “footstomping and beer raising tunes”. Met 5 man sterk laat Copperhead County zien wat ze in huis hebben. Dat is simpelweg een heerlijk portie onvervalste Southern rock. Heerlijke meeslepende nummers gebaseerd op de vibe van de oldschool southern rock bands. Nummers over het leven, gebracht door de doorgewinterde zang van Corvin Silvester.

Gitarist Robert van Voorden is verantwoordelijk voor de typische country sound door de nummers heen en Jordy Duitscher zorgt voor het warme orgel geluid wat als een tapijtje onder alle nummers ligt. Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Johan van Dijk (Bas & achtergrond zang) geven de nummers de power die de nummers nodig hebben om er in totaal een heerlijk Southern sausje van te maken.

Met een internationale platendeal op zak, zouden zij het najaar 2020 en voorjaar 2021 Europa onveilig maken met een uitgebreide tour. Dit om te vieren dat hun debuut album Brothers in september 2020 door heel Europa is uitgebracht. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten, maar inmiddels pakt de band nu hun tour weer op waar ze gebleven waren!


Rutger van Barneveld In Concert za 23 apr ‘22
Kayak za 14 mei ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify