Blanko Gruizige rockgitaren, dwingende beats en hypnotiserende synthlijnen
zaterdag 05 nov ‘22
open: 21:00u | start: 21:45u
muziek | Kleine zaal

Blanko is een artiest, songwriter, producer en multi-instrumentalist die van begin tot eind zijn eigen muziek maakt. Op 5 november staat hij bij ons in De Vorstin!

Op 10 februari kwam het langverwachte debuutalbum van Blanko ‘Music by Blanko’ uit. Het album bevat elf nummers, waaronder ‘Ways of the world’ en ‘Wake up’ die je bij zenders als Kink, NPO Radio2 en Radio Veronica gehoord zou kunnen hebben. Het album werd door Blanko zelfgeschreven, geproduceerd en gemixt.

Het genre zou je kunnen omschrijven als indie, indie rock of alternatieve rock in het stramien van artiesten als Jack White, The Black Keys, Jett Rebel en The Killers. De songs op het album verklanken overwegend sterke emoties, uiteenlopend van onvoorwaardelijke liefde voor het (nacht)leven tot angst voor de verstikking van het alledaagse bestaan. Een terugkerend thema is het verlangen naar de uitbundigheid en het fatalisme van het pré-Corona bestaan. Blanko gebruikt voor ondersteuning van die emoties tijdloze klankelementen: gruizige rockgitaren, dwingende beats en hypnotiserende synthlijnen.

Op 1 januari verscheen de nieuwe Blanko single ‘Wake Up’, de opvolger van de single ‘Ways Of The World’.


De Dijk za 5 nov ‘22
Out Spoken: Manu van Kersbergen & .multibeat zo 6 nov ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify