;
Blues Café Extra presents Chris Cain Blues, funk en jazz
zondag 18 mrt ‘18
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 15,50 | deur € 15,50
muziek |

Een middag vol live muziek, een goede sfeer en drankjes. Geniet van een bijzondere presentatie van internationaal fotograaf Dirk W. de Jong en een optreden van zanger en gitarist Chris Cain!


Chris Cain’s jazz-getinte, blues geweekte gitaar en diepe, warme zang hebben de volwassenheid en echtheid van een ware bluesman. Zijn expressieve stijl is het gevolg van zijn complete levenstijd aan studie en het meedogenloos streven naar muziekmeesterschap. Zijn passie en intensiteit voor muziek werd vroeg in het leven aangestoken door zijn moeder en vader’s diepe liefde voor blues en soul.

Cain werd opgewekt over verhalen van de opvoeding van zijn vader op de historische Beale Street van Memphis en woonde zijn eerste BB King concert op de jonge leeftijd van drie bij. Blues muziek speelde continu op de home stereo en familie uitstapjes waren vaak naar concerten. Cain herinnert eraan: ‘Ik herinner me toen ik een kind was, mijn vader zou het gras plakken met de stereo-ontploffing Muddy Waters. Als ik terugkijk, was het best cool! Er was altijd muziek aan ons huis, Ray Charles, BB King , Freddie King en Albert King’

Op acht-jarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en begon professioneel te spelen voordat hij achttien was. Chris studeerde muziek aan het San Jose City College en leerde snel jazz improvisatie op de campus. In de komende twintig jaar zal Cain ook piano, basgitaar, klarinet, alto en tenorsaxofoon beheersen. De combinatie van zijn blues opvoeding en zijn jazzstudies meldde de searing gitaar stijl die Chris Cain onderscheidt en heeft hem verplaatst naar de top gelederen van de blues muziek scene.

Chris Cain Logo

 


Roxeanne Hazes za 17 mrt ‘18
Made in Hilversum wo 21 mrt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify