Bob Uit Zuid + The Hubschrauber + Beryl Anne Patat Met: opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50
vrijdag 15 apr ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Maandelijks oogst de Vorstin de lekkerste nieuwe acts van de Nederlandse bodem. Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Deze Patat Met is wél goed voor je! Op 15 april is de beurt aan… Bob Uit Zuid, The Hubschrauber en Beryl Anne!

Bob Uit Zuid

Gitaren, synths, drums en teksten over karpervissen, het Ruhrgebied en Café de Bok: een kleine greep uit het oeuvre van Bob Uit Zuid, een hiphop muzikant die met band zijn debuutalbum op Patat Met ten gehore komt brengen. In januari dit jaar maakte hij indruk met zijn set op showcasefestival Eurosonic Noorderslag:

Beryl Anne

Ze stond al op podia en festivals waaronder AFAS Live (aftershow Lewis Capaldi), de Uitmarkt Amsterdam en speelde supportshows voor Nina June. Beryl Anne maakt elektronische Indie-pop met een krokant randje. In 2019 kwam haar debuut EP ‘’Land of Mine’’ uit welke lovend werd ontvangen na een uitverkochte releaseshow in Roodkapje, Rotterdam. De band won de Elevator Pitch bij 3FM, speelde live op de radio en toerde in het najaar met de Popronde door heel Nederland. Beryl, het kristal wat bekend staat om haar vele kleuren is kenmerkend voor de veelzijdigheid en diepgang in haar muziek. Gelaagde synthesizers, heldere meerstemmige zang en vette drums, geïnspireerd door de 80’s en artiesten als Emily King, HAIM en Christine and the Queens. Beryl Anne zal in februari 2022 haar nieuwe EP ‘’Paper Walls’’ uitbrengen in samenwerking met o.a. Benjamin Rheinlander en Frans Verburg.

The Hubschrauber

De Nijmeegse band The Hubschrauber, maakt melancholische, eigenzinnige alternative met invloeden van Sparklehorse, Radiohead, dEUS en The National. Het debuutalbum ‘Kepler-186f’ werd gelanceerd met een Chinese maansonde en letterlijk de ruimte ingeschoten. Opvolger ‘Protector, Distractor’ reageerde op de turbulente tijdsgeest. De tour die op dit album zou volgen werd door de Corona pandemie helaas direct ongedaan gemaakt, waarna de band zichzelf vrijwel meteen weer in de studio terugvond. Het resultaat presenteren ze op een nieuwe EP genaamd ’95 DREW’. Een thematische en muzikale verheerlijking van popcultuur en hoe je je hierin kunt verschuilen voor de wereld om je heen. Een ode aan Drew Barrymore, Frasier en andere legendes uit de jaren 90. Een liefdesbrief aan iconen van het zilveren scherm en de nostalgie gedreven aantrekkingskracht die zij bezitten. ’95 DREW’ is uitgebracht op 17 september 2021.


X Raiders za 16 apr ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify