;
Candy Dulfer Saxlegende klaar om weer voor volle zalen te spelen
zaterdag 11 sep ‘21
open: 20:00u | start: 21:00u
muziek | Grote zaal

Er is één ding waar Candy zich het meest op verheugt: zodra het weer mag, en het veilig is, eindelijk weer het podium betreden.

Saxofoniste Candy Dulfer staat te popelen om weer te doen waar ze voor geboren is: over de hele wereld spetterende optredens geven met haar band. Ze kan niet wachten om weer op het podium te staan en haar trouwe fans te verwennen met de splinternieuwe nummers waar ze momenteel aan werkt. Of om met haar muziek verlichting te brengen voor iedereen die dat wel kan gebruiken na de vele uitdagingen van 2020.

Candy is over de hele wereld bekend – dankzij haar platina debuutalbum Saxuality (goed voor een Grammy-nominatie), meer dan 2,5 miljoen verkochte albums wereldwijd, sensationele live- en studio-optredens met de grootste sterren uit de pop- en jazzwereld (waaronder Prince, Van Morrison, Maceo Parker en Pink Floyd), diverse nummer-1 hits in Europa, Japan en de USA, en haar legendarische liveshows.

Muziek nodig

Zoals iedereen moest ze al haar plannen noodgedwongen uitstellen toen de pandemie uitbrak. Maar omdat ze daardoor voor langere tijd thuis was – iets wat ze nauwelijks eerder meemaakte in haar lange carrière – had ze tijd om nieuw creatief terrein te verkennen. “Mensen hebben muziek nodig. Als ik hen dat niet kan geven zoals we gewend waren, dan moeten we nieuwe manieren zoeken om te vermaken en troost en liefde te bieden. Dat is waarvoor ik op deze wereld ben, en dat zal ik altijd blijven doen.”

Ze begon met de Music in my Kitchen Challenge. Hierbij trad ze online vanuit haar huis op, onder andere met een unieke virtuele reünie met Dave Stewart. Samen speelden ze de klassieker waarmee het allemaal begon: ‘Lily was here’. Ook was ze een van de grondleggers van Club Dauphine TV, een wekelijkse online TV-show waarbij bekende covers gespeeld werden door Candy en beroemde gasten. Candy tekende een nieuw platencontract met Mascot Label Group. Daarnaast werkt ze momenteel aan een nieuw album dat naar verwachting in de herfst van 2021 zal verschijnen. Tussen de lockdowns zocht ze naar manieren om haar publiek te vermaken.

Dat leidde al snel tot een uitverkochte corona-proof theatertournee getiteld “Sax, Candy & Rock ’n Roll”. Een combinatie van livemuziek, persoonlijke verhalen en stand-up comedy, gebaseerd op haar bijzondere avonturen met de grootste sterren uit de muziek. Wegens groot succes wordt deze tour in 2021 vervolgd.

Verder was ze te gast bij de ‘Top 2000 A-Gogo’, ‘Matthijs Gaat Door’ en ‘M’. Ook zette ze zich in voor ondersteuning van de culturele sector, en speelde ze solo’s op nieuwe tracks van onder andere Josylvio. Met haar volledige band deed diverse unieke online streaming optredens.

Sublime FM

In 2021 is Candy elke zondagavond te horen op Sublime FM met haar eigen programma, een wekelijkse radioshow met interviews, nieuwe releases, ‘blasts from the pasts’ en live-sessies met binnen- en buitenlandse artiesten.

Maar uiteraard is er één ding waar Candy zich het meest op verheugt: zodra het weer mag, en het veilig is, eindelijk weer het podium betreden. Op Candy’s website en social media vind je de laatste updates over haar optredens.


Legends Of Rock vr 10 sep ‘21
Drukwerk | 40 Jaar Recalcitrant za 18 sep ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify