;
Clash of The Coverbands (1e Benelux semi-finale) Coverbands schitteren in 1st BENELUX Semi-Final van The Clash of the Cover Bands!
zaterdag 21 okt ‘17
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek

De beste coverbands schitteren in 1st BENELUX Semi-Final ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ in Podium de Vorstin in Hilversum op 21 oktober!

Let op! Tickets verkrijgbaar via Clash of the Cover Bands!

Zaterdag 21 oktober a.s. staat Podium de Vorstin in Hilversum in het teken van de BENELUX Semi-Finals van de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg: ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ editie 2017/2018′. Acht van de 15 beste en populairste coverbands van de Benelux, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen op dit prachtige podium van de Vorstin en strijden hier om een felbegeerde plaats de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Na diverse intensieve coaching sessies, door de organisatie verzorgd in de voorbereiding op deze Semi-Finals, zullen alle bands zichzelf weten te overstijgen en zorgen voor verrassende en dynamische live performances op het hoogste niveau. De 2nd BENELUX Semi-Final is op zondag 22 oktober a.s. ook in Podium de Vorstin.

13 jaar The Clash of the Cover Bands
Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 13 jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we 13 jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent naast een intensieve begeleiding d.m.v. coaching en workshops o.a. de beste en meest toonaangevende podia van de Benelux om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden meestal in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit geweldige moment om als coverband te schitteren in de BENELUX Semi-Finals, om daarna wellicht hun The Clash-avontuur te mogen afsluiten in de BENELUX Grand Finale op het heilige podium van dè poptempel van Nederland: PARADISO! Dit is alleen gegund aan de beste en populairste 8 bands van dit seizoen. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van verrassende muzikale invalshoeken.”

De 15 bands die deze BENELUX Semi-Finals hebben bereikt, treden verdeeld over twee Halve Finales op: zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in PARADISO Amsterdam op zondag 7 januari 2018: de nummers 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummers 1 en 2 gekozen door het publiek.

1st BENELUX Semi-Final zaterdag 21 oktober 2017 in Podium de Vorstin, zaal open: 19.00 uur (in willekeurige volgorde)

AIN’T NO FOO: Foo Fighters tribute uit Zwolle (vakjury-winnaar Regio Oost Nederland)
Bad Looking Trouble: Blues coverband uit Utrecht (2e plaats publiek Regio West Nederland)
Galvanized: Rock coverband uit Wilbertoord (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
Get Back: Rock coverband uit Ferwert (Runner-Up Regio Noord Nederland)
Lucky Nine: Allround coverband uit Asten (vakjury-winnaar Regio Zuid Nederland)
Riddlebox: Allround coverband uit Rotterdam (publiekswinnaar Regio West Nederland)
SMÛK: Pop, Rock coverband uit Sneek (publiekswinnaar Regio Noord Nederland)
WayWard: Rock coverband uit Den Bosch (2e plaats publiek Regio Zuid Nederland)

Springplank
Dat ‘The Clash of the Cover Bands’ voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. “Het is geweldig om dankzij ‘The Clash’ in de Mega-Top 100 te hebben gestaan”, aldus bassist Roland Kellens van Koyle. “Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!” KOYLE behoort nu al jaren tot de meeste spelende coverbands van België.
In totaal hebben winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands’ met 10 singles in de hitlijsten gestaan met mooie noteringen.


Krachtstroom Presents: Make Them Suffer + Novelists + Cursed Earth za 21 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify