;
Colin Blunstone (UK) bekend van The Zombies en Alan Parson’s Project
dinsdag 19 nov ‘19
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 28 | deur € 32
muziek | Grote zaal

Zanger Colin Blunstone presenteert in november 2019 een concert met nummers van The Zombies, The Alan Parson’s Project, Dave Stewart en talloze liedjes van eigen hand. Een staalkaart van zijn omvangrijke oeuvre. De gentleman met de herkenbare, soepele stem met een groot bereik, wordt begeleid door muzikanten, die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend. Op 19 november te zien in de Vorstin!

Colin Blunstone start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem en de arrangementen van toetsenist Rod Argent kenmerken hits als: She’s not There, Tell her No en Time of the Season. Als ze in 1968 besluiten ieder hun eigen weg te gaan, start Blunstone een solocarrière. Aanvankelijk onder het pseudoniem Neil McArthur neemt hij de Zombies-hit She’s Not There opnieuw op, plus de nummers Don’t Try to Explain, Without Her, It’s not Easy en Never My Love.

Daarna maakt Colin Blunstone onder eigen naam de elpees: One Year (1971), Ennismore (1972) en Journey (1974), die de hits Say you don’t mind, Caroline Goodbye, I don’t believe in Miracles, Wonderful en Weak For You opleveren.

In de jaren tachtig zingt hij op diverse albums van het Alan Parson’s Project, te weten Pyramid (1978), Eye in the Sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture Culture (1985) en Gaudi (1987). Het nummer Old and Wise van het album Eye in the Sky weet hij tot een klassieker te maken. Ook verleent hij zijn medewerking aan het album No Way Back van de Nederlandse zangeres Nadieh in 1989.


Comedy Cowboys do 21 nov ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify