;
Colin Blunstone bekend van The Zombies en Alan Parson’s Project
vrijdag 06 apr ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 28,50 | deur € 32,50
muziek

Colin Blunstone start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in de jaren zestig, bekend van de hits She’s not There, Tell her No en Time of the Season. Als ze een paar jaar later besluiten ieder hun eigen weg te gaan, start Blunstone zijn succesvolle solocarrière. De inmiddels 72-jarige zanger is nog niet van plan om met pensioen te gaan. Beter nog, op 6 april staat de zanger in Podium de Vorstin!

Let op! Aangepaste tijdschema:
Doors: 20:00
Begin: 20:30

In 1964 vormde Colin Blunstone samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits, waaronder de klassieker She’s Not There, zorgde er voor dat The Zombies de hitlijsten domineerden.

Na het uiteenvallen van the Zombies in 1968 begon Blunstone aan zijn solocarrière. Hij maakt een aantal soloalbums: One Year (1971) met daarop de hit Caroline Goodbye (over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro) en Say you don’t mind . Zijn tweede album Ennismore (1972) levert twee hits op: Andorra en I don’t believe in Miracles, evenals zijn volgende album Journey (1974): Wonderful en Weak For You werden hits. Zijn volgende albums, Planes (1977), Never Even Thought (1978) en Late Nights in Soho (1979) halen slechts een bescheiden verkoop en leveren geen hits op. Ze gelden nu als ware collectorsitems.

In de jaren tachtig zingt hij op diverse albums van het Alan Parson’s Project, te weten Pyramid (1978), Eye In The Sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture Culture (1985) en Gaudi (1987). Het nummer Old and Wise van het album Eye In The Sky weet hij tot een klassieker te maken.

In 1990 komen de oorspronkelijke Zombies-leden weer samen om de cd The Return of the Zombies op te nemen. In 1991 neemt Blunstone zijn oude hits opnieuw op, plus een paar nieuwe: Colin Blunstone sings his Greatest Hits. Vanaf 1995 verschijnen een aantal studio-albums, plus een live-cd van zijn hand. Vanaf 2000 pakt hij ook regelmatig de draad op met The Zombies (toetsenist Rod Argent, bassist Jim Rodford, drummer Steve Rodford en gitarist Keith Airey). Ze toeren meerdere malen door Nederland en maken nieuwe cd’s: As far as I can see (2004) en The ghost of you and me (2009)

Na afloop van het concert gaat het feest vrolijk verder tijdens Upgreatz; een uniek muziek- en beeldconcept dat gebaseerd is op de beste songs uit de jaren 70 en 80. Alleen klinken ze nu alsof ze gisteren zijn gemaakt!


Upgreatz - Your Favorite Vinyl Regrooved vr 6 apr ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify