;
De Avond van de Stadsdichter In samenwerking met Hilversum Mediastad!
donderdag 31 jan ‘19
open: 19:30u | start: 19:30u
muziek | Kleine zaal

Op 31 januari komen wereldmuziek en poëzie samen tijdens de Avond van de Stadsdichter, samengesteld door de jonge Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld.

Dat poëzie en spoken word hartstikke hip is en vele vormen kent, bewijst de Avond van de Stadsdichter op 31 januari in de Vorstin. Wereldmuziek en poëzie komen samen tijdens een avondvullend programma, samengesteld door de jonge Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld. Middelbare scholieren nemen het tegen elkaar op in een poëzie-battle, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter Eline, En Vrac brengt gedichten op muziek en Nederlandstalige hiphopkunstenaars betreden het podium. De favorieten gedichten van Mieke én haar stadsgedichten voor Hilversum zijn in verschillende performances te horen.

Mieke van Zonneveld is in 2018 en 2019 stadsdichter van de gemeente Hilversum. In die hoedanigheid publiceert Mieke in ieder geval acht gedichten per jaar, niet alleen voor de gemeente Hilversum, maar ook voor andere opdrachtgevers uit de stad. Daarnaast maakt ze poëzie toegankelijk voor inwoners en Hilversumse scholieren.

Tabla Talks!
India is een land vol muziek: overal waar je komt hoor je de klanken van de honderden instrumenten en tradities die het land rijk is. De Tabla, het meest verfijnde percussie-instrument uit India, heeft een betoverend mooie klank en de meest waanzinnige ritmes. Prakaash & Yash zullen de mooiste ritmes en de taal van de Tabla ten gehore brengen (b.v. Dha Ghe Na Ti Na Ke Dhi Na). De tabla wordt bij allerlei soorten muziek gebruikt, van klassieke Raga’s, devotionele muziek en Bollywood tot hip-hop.
Prakaash & Yash zijn jonge virtuose talenten, bij wie het muzikale plezier aanstekelijk naar het publiek overkomt. Zij zijn beide leerling van Heiko Dijker, Tabla-speler die door India’s vooraanstaande kranten ‘a global ambassador for Indian music’ wordt genoemd.

 


Martijn Fischer zingt Hits van Hazes vr 1 feb ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify