;
(hed)PE (USA) presented by De Vorstin & The Skiff Punkrock met G-funk verbogen Hiphop
zaterdag 24 nov ‘18
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 18,50 | deur € 18,50
muziek | Kleine zaal

Samen met onze vrienden van The Skiff hebben we Hed PE weten te strikken om naar Hilversum te komen! De nieuwe plaat “Evolution” brengt de band terug naar hun metal en underground roots waar ze als kind zijn opgegroeid.

Oorspronkelijk gevestigd in Huntington Beach, CA, (Hed) p.e. werd in 1994 opgericht door frontman Jahred, wiens doel het was om de lang bestaande punkrock-erfenis van de regio te verenigen met G-funk-verbogen hiphop. Hij kreeg kort daarna gezelschap van bassist Mark, die tot de dag van vandaag naast de band is gebleven. De line-up wordt momenteel afgerond door gitarist Jaxon en drummer Trauma.

(Hed) p.e werd al vroeg in zijn carrière door Jive Records weggerukt, maar pas in het jaar 2000, toen ze het album ‘Broke’ uitbrachten, kregen ze mainstream succes. Het was dit album dat hen stichtte als steunpilaar in de rock en metal gemeenschap.

(Hed) P.E. bracht in 2003 zijn derde album “Blackout” uit dat tot op heden hun meest succesvolle album blijft. De groep is berucht voor het veranderen van het beeld en de stijl van de band en muziek van release tot release. Infinity momenten van punk, metal, rap, reggae en rock in hun zeer eclectische maar toch precieze geluid.

Velen hebben gevraagd wat de naam (Hed) p.e. betekent en staat voor. Volgens zanger Jahred, “De naam (Hed) pe is een naam die ik bedacht, wat in feite betekent dat ons bewustzijn verbonden is met de planeet en de planeet evolueert, daarom evolueren wij als haar kinderen met haar. Oorspronkelijk werd het gedefinieerd als PLANETAIRE EVOLUTIE, en soms verandert het in PLANEET AARDE en terug, maar beide dragen dezelfde boodschap, de (Hed) is het symbool voor bewustzijn. WIJ ZIJN OVER HET MOEDERSCHAP! ”

“Ons doel is om een band te zijn die nog vele decennia met fans in contact kan komen, net zoals bands als de Rolling Stones al meer dan vier generaties muziek hebben kunnen maken.”

Trouw blijven aan de (Hed) p.e. standaard van verandering en groei, zowel persoonlijk als muzikaal, brengt het nieuwe album “Evolution” de band terug naar hun metal en underground roots waar ze als kind zijn opgegroeid. Met tracks als “One More Body” en “No Tomorrow” die de metal en agressieve voorkant vasthouden, naar de met Led infiltratie geïnspireerde track “2 Many Games”, levert dit album elke denkbare stijl en rondt het zelfs af met drie op reggae geïnspireerde / doordrenkte albumsluiters.


Avrotros Muziekcafé za 24 nov ‘18
Open Podium zo 25 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify