;
Diesel Gesigneerde cd-single bij entreeprijs inbegrepen
zaterdag 20 mei ‘17
open: 21:00u | start: 21:15u
vvk € 18 | deur € 18 | CJP/65+ € 17
muziek | Podium de Vorstin

Nederlandse rockband Diesel bestormde de internationale hitlijsten met nummers als ‘Going back to China’, ‘Down in the Silvermine’ en uiteraard ‘Sausolito Summernight’.

Diesel is een Nederlandse rockband, opgericht in 1979 door platenproducer Pim Koopman (oud-drummer van Kayak) en zanger-gitarist Rob Vunderink. Het duo had in 1978 al een single uitgebracht onder de naam Concrete. De band werd gecompleteerd door gitarist Mark Boon en bassist Frank Papendrecht, met wie Vunderink in The Hammer had gespeeld.

De groep raakte op elkaar ingespeeld als studiomuzikanten voor een aantal producties van Koopman, onder andere “Late at night” en “Rio” van Maywood. Diesel had Top 40 hits met “Going back to China” en “Down in the silvermine”, maar het was de vierde single, “Sausolito Summernight”, die de groep internationaal succes bracht (nummer 25 in de VS en nummer 1 in Canada).

In de loop der jaren werd de groep een paar keer ontbonden en versterkten vele topmuzikanten de gelederen van Diesel, onder wie bassist André Versluijs (Carlsberg, Vitesse), gitarist Bas Krumperman, (Bruno Basta, The President), gitarist Hugo de Bruin, zanger/gitarist Henk Hager (The Buffoons) en drummer Kim Weemhoff (Mathilde Santing, Candy Dulfer). In 2007 zag een nieuwe bezetting van Diesel het licht, waarin de originele leden Pim Koopman, Rob Vunderink en Mark Boon werden vergezeld door bassist Werner Cornand. De oorspronkelijke bassist Frank Papendrecht overleed in november 2009 aan een hartaanval. Hij werd 56 jaar oud. Nog geen week later overleed ook drummer/producer/songwriter Pim Koopman (ook 56) aan een hartstilstand.

In 2016 hebben Mark Boon en Rob Vunderink de groep nieuw leven ingeblazen mede omdat er steeds meer belangstelling voor de band bleef komen uit Canada en Nederland om op festivals te komen spelen. De eerste festivals werden in Nederland gespeeld in 2016. Er volgde een live optreden in Veronica Countdown en ondertussen zijn Rob Vunderink en Mark Boon weer begonnen met schrijven van nieuw werk dat in 2017 uit moet komen.

René Meister (Het Goede Doel), Dave Bordeaux (Billy the Kid) en Ron van Elswijk completeren nu de band en zorgen met hun meerstemmige zang voor de unieke, Amerikaanse sound die de band zo uniek maakt.

Veel Amerikanen geloven nog steeds dat de band uit Amerika komt. Live speelt  Diesel al hun hits aangevuld met nieuw werk.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Sunday Afternoon Jazz ft. Franklin Brown & Rosanna Hofman zo 21 mei ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify