;
Dutch Blues & Roots Tour Indoorfestival met de allerbeste Roots en Blues bands van Nederland
zondag 15 okt ‘17
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 22,50 | deur € 27
muziek

Zeven van de beste roots en blues bands van Nederland slaan de handen ineen en gaan vanaf dit najaar gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoorfestivals onder de naam Dutch Roots and Blues Tour. Verdeeld over twee podia brengen Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Hans La Faille en Paardekooper het allerbeste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van Roots & Blues bands.

Tijdschema:
Podiumcafé
16:00-16:45 Dirk W. de Jong
17:00-17:45 LaBomba
18:00-18:45 Rootbag
19:00-19:45 Paardekooper

Grote zaal
16:15-17:00 Dynamite Blues Band
17:15-18:00 The Damned and Dirty
18:15-19:00 Detonics
19:15-20:00 Hans La Faille’s Bromance

Rootbag
Richard van Bergen’s Rootbag is een mix van rauwe Delta Blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B. Daardoor klinkt hij met zijn trio zeer Amerikaans, soulfull, rauw en ongepolijst. Rond eind september komt de nieuwe CD van Richard uit en viert hij met een release tour deze CD en het feit dat hij 40 jaar met blues op pad is in binnen en buitenland. Richard was al eerder met Rootbag als beste blues band van Nederland bekroond (Dutch Blues Award), maar ook als beste gitarist en zanger. In de zomermaanden staat Richard ook op Zwarte Cross met zijn band.

Dynamite Blues Band
Wesley, Niels en JJ speelden eerder in de band Big Blind en zijn nu terug met The Dynamite Blues Band, aangevuld met bassist Renzo. Blues zoals de blues bedoeld is: vuig, hard en vies met heel veel swing en drive. In De Benelux speelde ze al op alle grote blues festivals en dit jaar staan ze voor het eerst op Zwarte Cross. Opgepastextreem dansbaar.

The Damned and Dirty
The Damned and Dirty zijn jonge gasten uit Zaandam, maar ze hebben al 4 albums op hun naam staan, waarvan er drie op rij bekroond werden als het Beste Blues album van Nederland. Hun toekomst ligt niet alleen in de blues. Voor hun vijfde CD zijn ze gaan samenwerken met Mario Goossens van Triggerfinger als producent en co-writer. De sound zal vuiger en rauwer worden, maar tegelijkertijd ook sterke rock en popinvloeden krijgen. Rond begin november staat de release van die nieuwe plaat gepland. Ook internationaal breekt de band door. Ze zijn als enige band uit Europa geselecteerd om op het internationale Bali Blues Festival te spelen eind mei in Indonesië.

Detonics

Detonics. Not for Pussies! Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. De mannen werden vorig jaar winnaar van de Dutch Blues Challenge en werden op de International Blues Challenge halve finalist. In april doen ze in Denemarken namens Nederland mee aan de European Blues Challenge. Ondertussen speelt de band in de Benelux de meeste grote festivals, maar worden ze ook ingevlogen naar de Azoren om daar op een internationaal festival te spelen in juli.

LaBomba
Dit Nederlands/Amerikaanse power trio is de Rivella in de roots en blues wereld. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Het trio bestaat uit bekende muzikanten uit nationale bands in andere genres. Zo kneed de band een mix van (hard)rock, 80s pop en swamp blues tot een geheel eigen interpretatie van roots and blues. De teksten gaan ergens over en het overleven van kommer en kwel druipen er af. Daarbij schieten de mannen net zo makkelijk van punk rock blues naar een ballad en via en slow blues met hartverscheurende gitaar naar songs met driestemmige zang. Gitarist/zanger Maroen Franse studeerde enkele jaren gitaar in LA waar hij les kreeg van o.a. Steve Vai en Eddy van Halen.en dat is te horen.

 

Paardekooper
Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Bas kan hij kan scheuren waar nodig, maar hij kan in een slow ballad ook iedereen in vervoering brengen. De man weet een verhaal over te brengen. Bas Paardekooper and the Blew Crue is een super strakke band waar behalve Bas ook Hammond-speler Wouter een dijk van een stem heeft. Dit najaar neemt de band een live album op om hun 10-jarige bestaan te vieren.

Gratis CD
De deelnemende bands hebben besloten om allemaal een bijzondere track aan te leveren voor een speciale, gelimiteerde CD. Iedereen die een kaartje koopt voor een van de Dutch Roots and Blues Tour concerten ontvangt na afloop van het optreden een exemplaar van deze CD!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

 


Jan Akkerman 70 tour do 19 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify