Elske DeWall Een muzikant in hart en nieren met een uniek stemgeluid
zaterdag 29 apr ‘23
open: 21:00u | start: 21:30u
muziek | Kleine zaal

Elske DeWall is muzikaal in hart en nieren: naast haar unieke stemgeluid speelt Elske gitaar, piano en saxofoon. Ze is bekend van onder meer de titelsong This Game van de serie Moordvouw, haar rol als Maria in The Passion en haar bijdrage in Linda’s Zomerweek.

Tijdens haar optreden in De Vorstin zal Elske DeWall ook een andere kant van zichzelf laten zien, namelijk die van rockartiest die de tent op zijn kop zet en het dak eraf ramt. Naast energieke covers van o.a. Pink en Bishop Briggs staat er ook prachtig nieuw, eigen werk op het repertoire. Met natuurlijk haar single Crusade, die in samenwerking met Davina Michelle is geschreven. Deze werd NPO Radio 2 Topsong en onthult een ware queen of rock & soul.

Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. Ze werd toegelaten tot de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, waar ze in 2008 meewerkte aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’. Dat jaar werd afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music.

In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes. Na een optreden op Eurosonic Noorderslag en bij ‘De Wereld Draait Door’ blijft ook bij diverse DJ’s haar talent niet onopgemerkt; 3FM benoemde haar tot Serious Talent en met de nodige regelmaat is ze te gast in de diverse radioprogramma’s.

 

In 2017 wordt Elske De Wall uitgenodigd om de rol van Maria te vertolken in het jaarlijkse muziekspektakel The Passion. Dat doet ze op indrukwekkende wijze, wat definitief zorgt voor landelijke bekendheid. In de live TV uitzending vanuit Leeuwarden zingt ze naast de twee Friestalige nummers “In Nije Dei” en “Wer bisto” de Nederlandstalige nummers “Dat ik je mis” en “Heb het leven lief”. Deze laatste staat de volgende dag op 1 in de iTunes top100, Elske’s vertolking van het nummer van Liesbeth List maakte indruk. Ze is vervolgens te horen en te zien in vele radio- en tv-programma’s.

In 2019 zet Elske een nieuwe stap: het schrijven van Nederlands repertoire met o.a. Alain Clark, Edwin Evers en Marcel Fisser. Eind januari 2020 kwam haar eerste zelf geschreven Nederlandstalige single uit. In 2021 zingt zij de titelsong ‘T Nije Doarp’ van de nieuwe Kameleon film van Steven de Jong met een Friese tekst op het overbekende nummer Het Dorp van Wim Sonneveld.

 


Ida Nielsen & The Funkbots (DK) zo 23 apr ‘23
Open Podium zo 30 apr ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify