Ernst Jansz Bekend van Doe Maar & CCC Inc.
vrijdag 22 mrt ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 22,50 | deur € 24,50
muziek | Kleine zaal

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Op 22 maart staat hij in ons kleine zaal.

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee toerde hij ook vele jaren door de lage landen.

Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, De Neerkant, en een gelijknamig boek en theatertournee.
Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire.

De band bestaat verder uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Avrotros Muziekcafé za 23 mrt ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify