Erwin Java Band + Kat Riggins presented by Hoochie Mama's Blues Tavern
zondag 17 feb ‘19
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 10 | deur € 10
muziek | Kleine zaal

De naam zegt het al: de lokale blueshelden van Hoochie Mama gaan heerlijke bluesmiddagen organiseren in de Vorstin. De heren zullen tijdens Hoochie Mamas Blues Tavern uw gastheren zijn en je elke keer meenemen in een onvergetelijke middag met zowel nationale en internationale bluesartiesten. 17 februari zijn Erwin Java Band + Kat Riggins.

Erwin Java Band + Kat Riggins
Ze leerden elkaar kennen tijdens de theatertour Johan Derksen keeps The Blues Alive en het klikte. Erwin Java is al decennia lang actief als professioneel muzikant. Hij speelt in de bands White Honey (1978 1981), Herman Broods Wild Romance (1981 1982) en in Cuby & The Blizzards ( 1986 2011).
Java is ook producent en studio- en sessiegitarist voor o.a. Bertus Borgers, Daniel Sahuleka, Kaz Lux en Tineke Schoenmaker. Hij bracht in 2012 en 2015 ook eigen albums uit.
Kat Riggins speelde in 2015 North Sea Jazz Club en Blues Alive plat. In 2017 speelde ze in Grolloo, de Thuishaven van Johan Derksen. Deze besnorde blues fanaat nam haar meteen mee voor de theatertour. Nu staan Erwin Java Band en Kat Riggins samen op het podium!

Hoochie Mama
De Hilversumse band Hoochie Mama is opgericht in januari 1990 en sindsdien al niet meer van de Nederlandse podia en festivals weg te denken. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters , John Lee Hooker en vele andere.

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door een strakke ritmesectie wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door broer Ron. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Comedy Cowboys do 21 feb ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify