;
Erwin Java’s Travel Party Onvervalste Blues
zaterdag 09 okt ‘21
open: 21:00u | start: 21:45u
muziek | Kleine zaal

Erwin Java’s Travel Party is onvervalste blues in de geest van Harry Muskee, met een vleugje Freddie King. Maar bovenal is het eigen, puur en echt.

Om zoveel mensen als mogelijk toe te kunnen laten in De Vorstin gaan we gebruik maken van de CoronaCheck-app. Ben je gevaccineerd, bezit je een negatieve test of ben je in het bezit van een herstelbewijs?  In de app verschijnt dan een groen vinkje waarmee we je toegang kunnen verlenen tot De Vorstin. We zien je graag verschijnen!

Wil je meer weten over de precieze regels? Kijk dan hier voor meer informatie over toegang tot evenementen tijdens Corona. Hier lees je meer over de CoronaCheck-app.

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards.

Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht Erwin Java zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 te zien en te horen in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen.

Corona

In maart 2020 ging door de coronacrisis Nederland in de lockdown en Java zag zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie waaronder de reünie met The Blizzards (met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo . Na de versoepeling van de maatregelen startte Java zijn “After Lockdown Travel Party” waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen twintig keer kriskras door Nederland optrad voor publiek dat op anderhalve meter van elkaar moet zitten. Uit dit project is uiteindelijk Erwin Java’s Travel Party ontstaan . Eén van de bezettingen was die met de uit Sheffield afkomstige zanger/gitarist Sean Webster. Hij zal Java’s Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre . De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op “Keepin’ it Real” hebben begeleid.

Dit is het verplaatste evenement van 21 mei 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Tickethouders hebben een mail ontvangen met meer informatie. 


Classic On Tour za 9 okt ‘21
Pop Bizz Quiz wo 13 okt ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify