;
Erwin Java’s Travel Party | De Vorstin Herfstsessies Onvervalste Blues
vrijdag 18 dec ‘20
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek | Grote zaal

Erwin Java’s Travel Party is onvervalste blues in de geest van Harry Muskee, met een vleugje Freddie King. Maar bovenal is het eigen, puur en echt. 

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards.

Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 te zien en te horen in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen.

In maart 2020 ging door de coronacrisis Nederland in de lockdown en Java zag zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie waaronder de reünie met The Blizzards (met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo . Na de versoepeling van de maatregelen startte Java zijn “After Lockdown Travel Party” waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen twintig keer kriskras door Nederland optrad voor publiek dat op anderhalve meter van elkaar moet zitten. Uit dit project is uiteindelijk Erwin Java’s Travel Party ontstaan . Eén van de bezettingen was die met de uit Sheffield afkomstige zanger/gitarist Sean Webster. Hij zal Java’s Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre . De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op “Keepin’ it Real” hebben begeleid.

De Vorstin Herfstsessies is een reeks unieke zitconcerten. Het najaar van 2020 wordt gevuld met een serie van intieme optredens in de grote zaal. Een persoonlijk concert op een veilige anderhalve meter afstand. Check de spelregels van onze Herfstsessies hier.


Patat Met: Sheila and the Kit + Loupe | De Vorstin Herfstsessies vr 4 dec ‘20
Steffen Morrison | De Vorstin Wintersessies vr 8 jan ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify