;
Esmée de la Bretonière EP release
donderdag 07 mrt ‘19
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 10 | deur € 12,50
muziek | Kleine zaal

Esmée de la Bretonière voegt een nieuwe kleur aan haar artistieke palet toe en debuteert ze als chansonnière. 14 Februari a.s. staat haar eerste single Frederic op Spotify en is deze tevens te horen onder alle online reclames van het schoenenmerk Fred de la Bretonière. 7 Maart is de release van haar album Esmee in De Vorstin. Haar warme gelaagde stemgeluid roept associaties op met sterren als Liesbeth List en Ramses Shaffy, gepassioneerd, rauw en dicht op de huid.

Esmée is een Nederlandse actrice, fotomodel en zangeres. Ze volgde de toneelopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en de Amsterdamse Kleinkunstacademie.

Esmée brak in 1992 op zeventienjarige leeftijd naast Monique van de Ven door met de horrorfilm The Johnsons. In 1997 speelde ze naast Pierre Bokma als een van de hoofdrollen in de filmepos De gordel van smaragd. Esmée werd bij het grote publiek bekend door haar rollen in Goudkust en de film The Delivery. In 2009 was Esmée te zien in de dramaserie Voetbalvrouwen.

Naast haar acteerwerk werkte zij ook als fotomodel en was onder andere te zien in reportages van Playboy en FHM. Naast acteren treedt Esmée op als zangeres en werkt ze aan haar tweede one woman show.


Ten Years After (UK) vr 8 mrt ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify