;
Excalibur + Hardland Hardrock galore met twee lokale bands!
vrijdag 02 nov ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Kleine zaal

Op 2 november staat de kleine zaal in het teken van hardrock, een grote favoriet en tijdloos genre voor velen. De bands Hardland en Excalibur zijn twee doorgewinterde lokale hardrock groepen die het genre flink komen vieren. Daarnaast viert Excalibur haar 30-jarig jubileum.

Excalibur
De melodieuze hardrockband Excalibur, begin jaren ‘80 opgericht onder de naam The Kick Band, trad op vele podia in het land op en had, zeker in het Gooi, een trouwe schare fans. Op 5 juni, meer dan 27 jaar nadat de band op gepaste wijze aan persoonlijke en muzikale meningsverschillen ten onder ging, stapten de bandleden nog een keer het podium van de Vorstin op om oude tijden te laten herleven.

Dat was een doorslaand succes, daarom viert Excalibur op 2 november 2018 het 30-jarig jubileum van het einde van de band met een knallende show in diezelfde Vorstin!

De band speelt zowel eigen materiaal als aanstekelijke hardrockklassiekers.
Serge Meeuwsen (drums), Jelle Falk (gitaar), Jan Ietswaart (bas), Franc Tijdink (gitaar), Heidy Bouwer (zang).

 

Hardland
Wat doe je als je opgroeide in een tijd met muziek die veel impact op je had en je merkt dat die sound nu nauwelijks meer op de radio te horen is? Dan ga je die muziek zelf componeren en spelen. Dat is precies wat HARDLAND doet. De band maakt rock van deze tijd en vermengt deze op hun eigen manier met de geweldige sferen en karakteristieken uit de 70’s en 80’s. Ja, we hebben het over lange manen, dito gitaarsolo’s die uit een muur van Marshalls lijken te komen, kamerbrede toetsenpartijen en catchy meezingrefreinen. De teksten zijn even doorleefd als de bandleden zelf en gaan over thema’s als vreugde, angst, liefde, onmacht en bedrog. Net als bij een waarzegster die haar tarotkaarten voor je neerlegt, lijken de songs van HARDLAND op het eerste gezicht simpele, duidelijk omkaderde verhalen. In werkelijkheid nodigen ze iedereen uit tot een eigen invulling.

Opvallend veel mensen om Paul en Aeilko heen reageerden meer dan positief op hun muziek. De roep om het uitbrengen van de songs op cd klonk steeds harder. Tegen de tijd dat de mixen klaar waren en de songs gemastered en wel terugkwamen van Abbey Road, kreeg HARDLAND het aanbod om een eerste videoclip op te nemen. Het balletje ging rollen en the rest is history!

 


Avrotros Muziekcafé za 3 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify