Focus | 50th Anniversary Onze nationale progrocktrots
zaterdag 18 feb ‘23
open: 21:00u | start: 21:30u
muziek | Kleine zaal

Focus bestaat maar liefst 50 jaar en viert dit bijzondere – door de coronapandemie uitgestelde – jubileum natuurlijk ook in De Vorstin.

Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’. 3voor12 schreef over een recent optreden: “Focus laat een zwaar voldaan publiek achter” en “Meer dan vijftig jaar nationale progrocktrots kwam, zag en overwon”.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Onder anderen Dave Grohl, Rush en Marillion hebben hun grote waardering voor Focus uitgesproken. Bandleden van Opeth en Enslaved beschouwen de Nederlanders zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm ‘Onward’.

Bezetting:
Thijs van Leer – Hammondorgel, dwarsfluit & zang
Menno Gootjes – gitaar
Udo Pannekeet – bas
Pierre van der Linden – drums


New Cool Collective vr 17 feb ‘23
Ruben Hoeke Band | Hoochie Mama's Blues Tavern zo 19 feb ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify