Fokko + Magnetic Spaceman + Tousch Patat Met: opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50
vrijdag 18 feb ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Maandelijks oogst de Vorstin de lekkerste nieuwe acts van de Nederlandse bodem. Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje met en een drankje. Deze Patat Met is wél goed voor je! Op 18 februari is de beurt aan… Fokko, Magnetic Spaceman en Tousch!

Fokko

Energieke rockshow, kenmerkende directe teksten en een droogkloterige presentatie: dat is Fokko. Muzikaal is inspiratie te horen van Weezer, The Presidents of the United States of America en zo nog wat 90’s rock bands die hun weg weten met pakkende hooks en puntige songstructuren. Begin 2021 scoort Fokko een ware coronapunkhit met de 1 minuut en 6 seconden durende Karin Heeft Geen Corona, die van KINK tot QMusic op airplay kan rekenen. Er volgt een anderhalfmetertour voor zittend publiek en Fokko kanaliseert zijn opgekropte frustraties op meer bombastische wijze via single Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer. In de zomer van 2021 trekt de band zich terug in de studio om te werken aan de EP FF (verwacht begin 2022), waarvan de single Gebakje al te beluisteren is.

 

Tousch

Tousch is een vierkoppige garage rock ’n roll formatie met wortels in Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Notoir om hun sterkte frontvrouw, ’geen poespas’ houding en energieke liveshows, heeft de band zichzelf in korte tijd bewezen als een onmiskenbare nieuwe entiteit in de Nederlandse underground gitaarscene. Hun rauwe sound is geïnspireerd door bands als Ty Segall, Sonic Youth, Angel Olsen en The Dandy Warhols.

De eerste maanden heeft Tousch hun eerste optredens feit gemaakt bij zalen als Cinetol (Amsterdam), Vera (Groningen), V11(Rotterdam) en festivals zoals Sniester (Den Haag), en hebben ze hun eerste studio-opnamen in het leven geroepen samen met producer Casper van der Lands (MRF Recordings, Amsterdam) en Simon Akkermans (Epic Rainbow Unicorn Studio, Rotterdam). De single ‘Speedracer II’ kwam in de zomer van 2021 uit en de eerste vinyl komt uit in het voorjaar van 2022. 3VOOR12 noemde de band nu al een ‘must see’ act – en met goede reden. Zien is meemaken.

Magnetic Spacemen

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit. In de benen!.. En heel gauw!

Magnetic Spacemen maakte in het verleden al twee EP’s en een album, maar na bandbezetting wisselingen en een nieuw label voelt de nieuwe plaat ‘Papoya Poya’ misschien wel als het beste werk tot nu toe en HET begin van deze voortrazende garage trein. Het nieuwe album werd opgenomen in een leegstaande club in Den Haag, net aan het begin van de eerste lockdown in maart 2020. Alles werd op analoge tape geslingerd door bassist Redmer Kamsma. De spanning rondom de pandemie, de angst, de illegale sfeer van rondhangen, de onbezorgdheid die bij het vuilnis kon en de onzekerheid over de toekomst geven de plaat een extra urgente trap onder zijn kont na.

Met onderstaande playlist kun je vast in de sfeer komen voor 18 februari:


Jan Akkerman za 12 feb ‘22
Celine Cairo za 19 feb ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify