;
Gare Du Nord voorprogramma Inge van Calkar
zaterdag 27 okt ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 24,50 | deur € 24,50
muziek | Grote zaal

27 oktober is het tijd voor een flinke portie Sex & Jazz! Gare Du Nord neemt een welverdiende sabbatical. Maar niet voor ze nog een keer knallen in de Nederlandse Poppodia. Hilversum hoort natuurlijk in dat rijtje thuis.

Met een uitgebreide clubtour neemt de succesvolle urban jazz band Gare du Nord dit najaar voorlopig afscheid van het Nederlandse podium. Na ruim tien jaar onafgebroken toeren kiest de band in 2019 voor een sabbatical year. Voordat het zover is wordt er uitbundig feest gevierd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het succesalbum Sex ‘n’ Jazz. Voor het eerst en voor het laatst brengt Gare du Nord het oorspronkelijke album in zijn geheel live op de planken aangevuld met nieuw materiaal. Dat wordt “nog één keer knallen en dan een sabbatical!”, aldus de band.

Over reizen?? Over séks moet het gaan! Aldus bevriende acteur Hans Dagelet die daarmee het oorspronkelijke plan voor een nieuw Gare du Nord album torpedeerde. Het werd Sex n Jazz en alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische hoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout, Marvin Gaye en Paul Carrack zongen. Beautiful Day, Youre My Medicine en Marvin & Miles werden hits en het New York jazzlabel Blue Note maakte er een drievoudig platina succes van. Het best verkochte Nederlandse jazz album ever viert dit jaar het 10-jarig jubileum, dus: PARTY TIME! In een wervelende, sexy show met een hoofdrol voor Dorona Alberti brengt Gare du Nord het album nu eenmalig in zijn geheel live in de clubs. Deze tour is voorlopig de laatste van Gare du Nord: de band houdt na de laatste show een sabbatical year. “Om al die creatieve ideeën die tijdens
het non-stop toeren zijn blijven liggen eens rustig uit te werken”, aldus Gare du Nord.

Inge Calkar
Inge van Calkar, die we nog kennen van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, komt met een tweede album. De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische, terwijl de liedjes een elektronica injectie meekregen, die ze veel meer suspense geeft. Een eerste single van het album dat als werktitel Black Confetti heeft meegekregen, is Imaginary, een sexy indie pop rocker waar Florence ongetwijfeld haar mooiste jurk voor zou hebben aangetrokken, en anders PJ Harvey wel.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Afterparty: Dr. Hoff
Dr. Hoff presenteert een Funky House Afterparty na het concert van Gare du Nord. Een fijne en uiterst dansbare collectie van Indie House, Nu-disco en Funky House. Hedendaagse dance gecombineerd met de Funk uit de ’70s.  Gastoptreden: Ronald Breedveld, saxofoon.


Toni Macaroni and the Swinging Devils za 27 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify