;
Gimmick Presenteert nieuwe plaat Recording Benjamin
zaterdag 17 nov ‘18
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Op 17 november presenteert de Hilversumse/Amerikaanse band Gimmick nieuwe plaat ‘Recording Benjamin’ in de Vorstin. Gimmick is de bijzondere en funky samenwerking tussen de Amerikaanse zanger Ben Sims,  gitaartovenaar Niels van Breemen, twee bassisten Pim Meester en Laurens Molegraaf en Wichard Tamming op drums.

Gimmick is een groep muzikanten die je oren trachten te verleiden met een mix van rock, funk, blues, jazz en soul. Met Ben Sims soulful stem en Niels unieke gitaargeluid als basis, is de band in zn element als ze popliedjes spelen of binnen een groove improviseren.

Zanger Ben Sims (73 jaar) voegt met Gimmick een nieuw hoofdstuk toe aan zijn illustere carrière, waarin hij het tijdens zangcompetities opnam tegen Sam Cooke en Smokey Robinson, hij Sly & the Family Stone als voorprogramma heeft gehad voor hun grote doorbraak, een wereldtournee maakte met zijn legerband en door Isaac Hayes uit diens band werd gezet.

Op Koningsdag 2015 bouwde Gimmick een studio in een lege wasserij en nam er tien nummers op. De helft van het materiaal was jaren geleden geschreven toen Ben en Niels begonnen samen te spelen. De andere helft kwam tijdens de repetities voor de opnames tot stand. Niels componeerde de muziek en Ben leverde de tekst en melodieën. De teksten zijn persoonlijke ervaringen en geven een beeld van Bens leven in Nederland. De muziek werd opgenomen met een live opnametechniek en het resultaat heet Recording Benjamin. Dankzij deze ‘old school’ opnamemethode was het mogelijk om de spontaniteit en muzikaliteit vast te leggen die zo’n groot deel van Gimmicks muzikale persoonlijkheid vormen. Het album wordt op 17 november gepresenteerd in De Vorstin in Hilversum. Een passende plek, want Gimmick ontstond ruim twee decennia geleden in Hilversum.


Sunday Afternoon Jazz ft. Lo van Gorp + Efe Erdem zo 18 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify