;
Gino Vannelli Bekend van o.a. 'People Gotta Move'!
zaterdag 14 apr ‘18
open: 19:30u | start: 20:30u
vvk € 40,50 | deur € 40,50
muziek

Gino Vannelli behoort met 20 miljoen albums tot de best verkochte Canadese artiesten aller tijden. Hij is bekend van wereldhits als People Gotta Move, Hurts To Be In Love en Wild Horses. Vannelli heeft een aantal Grammy nominaties en Juno Awards op zijn naam staan voor o.a. Best Male Vocalist, Best Album en Production/Engineering. Zaterdag 14 april staat hij in De Vorstin om te laten zien waarom hij dit dubbel en dwars verdient!

Nadat Vannelli naar Amerika verhuisde tekende hij een contract bij  bij de A&M records van Herp Albert, die hij wist te overtuigen van zijn kwaliteiten door in een auditie zijn nummers “People Gotta Move,” “Crazy Life,” “Mama Coco,” “Powerful People” en “Lady” te zingen. Al deze nummers zouden worden uitgebracht op de LP’s die Vannelli tussen 1974 en 1978 zou opnemen bij A&M. Bij Arista Records bracht hij het album Nightwalker uit. Het nummer “Living Inside Myself”  werd een hit maar Arista weigerde het volgende album Twisted Heart uit te geven.  Pas in 1985 zou Vannelli in staat zijn zijn volgende album Black Cars uit te geven bij platenmaatschappij HME. Twee jaar later nam hij bij CBS Records Big Dreamers Never Sleep op, waarvan de single “Wild Horses” in veel landen een hit werd. Deze albums werden vooral in Europa goed ontvangen, en Vannelli heeft tot de dag van vandaag een vaste schare fans in Europa, waar hij ook regelmatig toert.

Hij staat erom bekend telkens nieuwe muzikale wegen in te slaan en werkt regelmatig met grote orkesten, waaronder Montreal Symphony, Dansk Radio Orkester en het Metropole Orkest. Nog steeds toert hij over de hele wereld, van Jakarta tot Kaapstad, van Las Vegas tot Moskou en van New Orleans tot Tokyo. In de periode 2007-2008 verbleef Gino geruime tijd in Nederland, wat begin 2009 resulteerde in het album A Good Thing.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)!


Brandalarm met Famke Louise za 14 apr ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify