;
Heroes, A Tribute To: Steely Dan (The Royal Dutch Scam)
vrijdag 06 okt ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 18 | deur € 18
muziek

Reelin’ in the years, Do It Again, Rikki Don’t Lose That Number, Hey Nineteen. Wie zijn dat ook weer? In gedachten zit je meteen in de jaren ’70, de tijd
van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back muziek. Steely Dan is mede verantwoordelijk voor dé lekkerste en meest memorabele liedjes van de jaren ’70. Op 6 oktober staat Heroes: A Tribute To volledigi n het teken van Steely Dan, met een tribute van The Royal Dutch Scam.

De muziek van Steely Dan valt het best te omschrijven als ‘sophisticated classic rock’. Rijke arrangementen, gelardeerd met jazzinvloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar, vormen het raamwerk voor de prachtig uitgesponnen melodieën, doorspekt van blues en vermakelijke, vaak absurde teksten.

‘The Royal Dutch Scam’ is misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, rond leadzanger Lo van Gorp en de allerbeste Nederlandse sessiemusici. Het is beslist geen gemakkelijke opgave, om deze complexe en tegelijk wonderbaarlijk lekker in het gehoor liggende muziek van Steely Dan live te spelen. ‘The Royal Dutch Scam’ slaagt daar wonderwel in, met volle overtuiging. Het ideale micro-klimaat om deze ode te brengen, is de onderlinge chemie tussen de bandleden, zo ontdekte Van Gorp bij toeval.

Met bezieling gespeeld, vanuit diepe rhythm ’n blues en bijna griezelige
perfectie zoals het Steely Dan zelf betaamt, laat ‘The Royal Dutch Scam’
de tijdloze songs fris en tegelijk natuurgetrouw klinken. Een bijzondere live-ervaring, vol verrassing en herkenning. Fans worden getrakteerd op schitterende muzikale bouwwerken, spectaculair samenspel en spetterende improvisaties. Elke zaal gaat plat. Onder de relaxte, charismatische leiding van Leidse zanger/saxofonist ontwikkelde de groep zich afgelopen jaren tot grote hoogten, met één gezamenlijke, diepgewortelde passie: het rijke oevre wereldkundig maken van ‘Eminent Hipsters’ Donald Fagen en Walter Becker. Tussen de nummers door ontpopt Van Gorp zich bovendien als fijnproever en connaisseur. Met sappige anekdotes en speelse analyses licht hij een tipje van de sluier op over de mystieke teksten en rockpoëzie, die Steely Dan zo kenmerken.

Na een aantal zeer geslaagde optredens in o.a. Patronaat, de Boerderij en de North Sea Jazz Club, waarbij het publiek langzaam en zorgvuldig naar een extatisch hoogtepunt werd gebracht, is het nu hoog tijd om de theaters aan te doen.

‘The Royal Dutch Scam’ staat garant voor een heerlijke rockavond voor
de muziekliefhebber pur sang! De bandleden zijn de creme de la creme van de Nederlandse muzikanten-scene. U herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vanelli, enzovoort.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)AVROTROS muziekcafé met o.a. Di-rect za 7 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify