Hillywood Rainbow Ball Onderdeel van Rainbow Week!
vrijdag 18 okt ‘19
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 15 | deur € 17
muziek | Grote zaal

Category is… inclusiviteit! Op 18 oktober presenteert de Vorstin de allereerste Hillywood Rainbow Ball. Hillywood Rainbow Ball is een gi-gan-tisch feest om de inclusiviteit en diversiteit van Hilversum en omgeving te vieren. En dat kunnen we alleen maar groots doen met 2012 Eurovisie Songfestival winnares Loreen, zangeres Shary-An en de Gooische Zangers. Host en DJ van de avond is Nederlands bekendste drag-persoonlijkheid Diva MayDay.

TIMETABLE
20:00 Deuren open
21:00 Gooische Zangers
22:05 Drag Queen Show
23:00 Shary-An
23:30 DJ
00:00 Loreen
00:30 DJ

Loreen
Met veel trots kondigen we Zweedse zangeres Loreen aan als ultieme headliner van Hillywood Rainbow Ball. Loreen won in 2012 het Eurovisie Songfestival met het inmiddels wereldberoemde nummer ‘Euphoria’. Later dat jaar kwam ‘Heal’ uit, haar debuutalbum. ‘Heal’ ging gelijk naar de top in de Zweedse hitlijsten en binnen twee weken werd het platina. Opvolger ‘Ride’ kwam in 2017 uit. Iets minder pop, iets meer duister en een stuk volwassener. Het is inmiddels een paar jaar geleden dat de popzangeres in ons land heeft getoerd maar speciaal voor de eerste editie van Hillywood Rainbow Ball komt ze exclusief naar de Vorstin.

Shary-An
Shary-An is allang niet meer het lieve meisje met grote bril en beugel die je kent uit de eerste editie van The Voice Of Holland. Ze is volwassen geworden en dat is te horen én te zien: enkel haar gouden strot is overgebleven, verder is de zangeres van een getalenteerde, enthousiaste scholiere tot een ware souldiva getransformeerd. In haar carrière stond Shary-An al meerdere malen voor een uitverkochte AFAS en zelfs op de World Pride in Toronto tussen grote namen als Melissa Etheridge en Boy George. Vanaf oktober 2019 maakt Shary-An haar musicaldebuut in de musical Lazarus, David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Maar eerst: Hillywood Rainbow Ball op 18 oktober.

Diva MayDay
Diva MayDay is Nederlands bekendste drag-persoonlijkheid. In 1989 begonnen en na jaren gedanst en perfomances gegeven te hebben in clubs wereldwijd als iT, RoXY en Pacha, brak Diva Mayday door in 1995 door bij het grote publiek door regelmatig aan verschillende televisieprogramma’s deel te nemen. Hiermee werd Mayday de belangrijkste vertegenwoordiger van de eerste generatie drag queens. In 2016 won MayDay de OUTtv Media Award voor onder andere haar inzet voor de LHBT gemeenschap. Op 18 oktober is Diva MayDay de host én DJ van de eerste editie van Hillywood Rainbow Ball.

Gooische Zangers
In het Gooi zijn ze goed bekend; de groep van minstens zeven zangers. Iedere zanger is druk in zijn eigen segment maar bij de Gooische Zangers bundelen de heren de krachten. Deze veelzijdige groep zangers garanderen op 18 oktober een avond vol entertainment en Hollands plezier!

Café Brabant: Pre-party Hillywood Rainbow Ball
Vanaf 16:00 ben je welkom op het tropisch terras van Café Brabant voor de pre-party van Hillywood Rainbow Ball. Met een glas pink champagne in een hand en Beschuit met Regenboog Muisjes in de andere hand, vieren we de geboorte van een nieuwe feest en traditie: Hillywood Rainbow Ball. Om 20:00 begint de mini Pride Walk van de Rainbow Week. Samen met wethouder Karin Walters en de meest glamorous drag queens van Nederland lopen we naar podium de Vorstin voor de allereerste Hillywood Rainbow Ball.

Rainbow Week
Van 11 oktober tot en met 18 oktober introduceert Hilversum voor het eerst de Rainbow Week. Een hele week lang staat Hilversum in het teken van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten rondom die thema’s.
Hilversum krijgt een regenboogtintje! Verschillende culturele instellingen waaronder Podium de Vorstin, het Filmtheater en de bibliotheek nemen deel aan de Rainbow Week met een kleurrijke programmering. In de binnenstad zie je op verschillende plekken de regenboogkleuren om aan te tonen dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is.

Hoogtepunt van Rainbow Week is Hillywood Rainbow Ball op 18 oktober in de Vorstin. Het eerste en grootste feest gericht op de LHBTI scene in Hilversum en omgeving. Ga naar livehilversum.nl/rainbowweek voor meer informatie over Rainbow Week. Rainbow Week wordt georganiseerd door de gemeente Hilversum, samen met de werkgroep LHBTI+, Hilversum Marketing en Podium de Vorstin.


Avrotros Muziekcafé za 19 okt ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify