;
Hollandse Avond ft. Wolter Kroes met Jason Bouman, Danny Nicolai en Martin Warmerdam
vrijdag 05 okt ‘18
open: 20:00u | start: 21:30u
vvk € 23,50 | deur € 25,50
muziek | Grote zaal

Na het enorme succes van de vorige edities van De Hollandse Avond met André Hazes en Martijn Fischer vorig jaar, konden we simpelweg niet anders dan hier een vervolg aan geven. Natuurlijk maken we de avond net een tikkie grootser en Hollandser. Vanavond beklimmen Wolter Kroes en Jason Bouman, bijgestaan door oer-Hollandse artiesten Danny Nicolai en Martin Warmerdam.

Wolter Kroes
Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrière ging pas later van start, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen. Enkele jaren later kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden. Dit werd het begin van een succesvolle carrière met veel hits.

Na dit eerste grote succes had Wolter Kroes de smaak te pakken en bracht hij meer grote hits uit. In 2000 scoorde hij een grote hit met Ik heb de hele nacht liggen dromen en met Sjalalala haalde hij in 2009 de top 10 van de Single Top 100. In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer-1 hit met het nummer Viva Hollandia. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK-voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. In 2014 bereikte Wolter weer een nummer-1 positie in de Single Top 100 met het nummer Ik ben je prooi.

Dat Wolter Kroes niet alleen vrolijke nummers maakt, blijkt wel uit het duet Donker om je heen dat in 2007 verscheen. Dit duet, samen met André Hazes, bracht hij ten gehore voor 50.000 Hazes-fans in de Amsterdam Arena.

Jason Bouman
In het voorjaar van 2013 trok Jason Bouman de stoute schoenen aan en deed hij auditie voor het programma Bloed, Zweet en Tranen. Met het nummer ‘Kleine jongen’ van André Hazes, zorgde hij ervoor dat de jury al na een aantal seconden overtuigd was van zijn zangkwaliteiten. In maart 2014 bracht hij zijn album, ‘Zomaar Ineens’, uit met 7 eigen nummers en 4 covers. Na grote optredens in het Ziggo Dome, Gelredome en Tros pleinfeesten verzorgt Jason vanavond het voorprogramma.

Danny Nicolai
Danny Nicolay is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse Showbizz wereld. De Nederlandse zanger heeft al vele hits en albums op zijn naam staan waaronder: Waanzinnig, NEE!, Je moest eens weten en de Geur van je huid! Danny werkt nu al weer 18 jaar samen met vriend en producer John Dirne. Ook werkte hij in het verleden met Roy Beltman en Kees Rietveld e.v.a.
Danny geeft al jaren onvergetelijke optredens door heel Nederland. Hij heeft onder andere op grote festivals en evenementen zoals het Jordaan Festival , Hilversum A-live en het GelreDome, Museumplein en de Nacht van Oranje in Ahoy opgetreden. Ook was Danny veelvuldig te zien en te horen op radio en TV waaronder TROS Muziekfeesten, SBS shownieuws, Hart voor Muziek, Life4You, Sterren.nl, Radio 538, Radio NL en bijna alle regionale en lokale zenders

Na het Toppers avontuur werd Danny gevraagd om samen met Danny Froger en Wesley Klein optredens te verzorgen tijdens de Nacht van Oranje in 2013. Dit sloeg zo enorm aan dat ze gevraagd werden om ook bij de Toppers 2013 de Halftime Show te verzorgen. Hier werd de formatie GENTS geboren.

Martin Warmerdam
De in Hilversum geboren Martin Warmerdam is 5 jaar geleden het zingen wat serieuzer gaan nemen. In de muziek zijn Elvis, Tom Jones, Earth Wind And Fire, Lou Rawls en Andre Hazes zijn grote voorbeelden.

Vooral zijn optredens met Danny Nicolay, Jeffrey Tanis, Johan Kettenburg en Bob van Veen bij de plaatselijke voetbalvereniging Wasmeer  waren de drijfveer voor Martin om meer aandacht aan zijn zangcarrière te geven. De vele positieve reacties na deze optredens motiveerde alleen maar meer en meer en dat was te merken aan de diverse boekingen die vanaf dat moment binnen begonnen te stromen zoals  o.a. Ode aan Hazes in Gooiland, de diverse voetbalverenigingen, Rugbyclubs en het bekende Hilversumse Café Cartouche. Naast het leraar zijn op het ROC heeft Warmerdam zijn eigen timmer en onderhoudsbedrijf. De brede smaak van muziek geeft ook de mogelijkheden aan van de muziek keuze tijdens de optredens van Martin Warmerdam.

Gooische-Zangers-Alfons-Postma.jpg

 


Avrotros Muziekcafé za 6 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify