;
Indian Askin support: Orange Maplewood
zaterdag 22 apr ‘17
open: 21:15u | start: 21:30u
vvk € 12,50 | deur € 12,50 | CJP/65+ € 11,50
muziek | Podium de Vorstin

‘Nupunk’ met rock, grunge en sixties invloeden met een psychedelisch randje, dat is de sound van Indian Askin. Het debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ (2016) gooide hoge ogen bij de Nederlandse pers. In december werd bekend gemaakt dat het viertal uit Amsterdam is genomineerd voor een Edison Award.

De naam Indian Askin zoemt al een tijdje rond in de Nederlandse muziekwereld. 3FM DJ Frank van der Lende benoemde de band al tot de ‘sound van 2015’ toen hij te gast was bij DWDD. Ze speelde in het voorprogramma van bands als De Staat en Go Back To The Zoo en maakte onderdeel uit van de popronde in 2014. Nu is er een einde gekomen aan het wachten, want Indian Askin bracht onlangs hun eerste single Answer uit. Hun sound omschrijven ze zelf als nupunk, met rock, grunge en sixties invloeden en een psychedelisch randje. Ze putten voor hun muziek inspiratie uit de jaren 60, 70 en 90.

Indian Askin bestaat al vanaf 2007. Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger en gitarist en een van de producers van Indian Askin. Chino is van Paraguyaanse afkomst, meer specifiek stamt hij af van de Guaraní indianen. Zijn vader is een onnavolgbare harp speler in een klassiek orkest in Rome en Chino speelt af vanaf jonge leeftijd diverse instrumenten. Al vroeg speelt hij in bandjes en skateboard hij door Amsterdam waar hij is geboren en in Monnickendam, waar zijn moeder woont. Chino bezit een rauw talent zowel als zanger, schrijver als performer, producer en artiest.

De band wordt compleet gemaakt met Jasja Offermans (1991) op basgitaar, op drums Ferry Kunst (1987) en Bart van der Elst (1996) als jongste van het stel op toetsen.

Orange Maplewood
Het voorprogramma zal door Orange Maplewood verzorgd worden. Het Amsterdamse rockkwartet Orange Maplewood is lekker eigenwijs. De vier jonge honden brengen hun nieuwe EP ‘Sorry (I Never Believed In a Rock ’n Roll Star)’ uit op cassette. De cassette EP zal in een speciale gelimiteerde uitgave te koop zijn tijdens de presentatie op 1 april in het Amsterdamse Cinetol. Het Utrechtse tapelabel Choking Pigeon Records (o.a. Yuko Yuko, Ego Dreams en Mountain States) is verantwoordelijk voor de tapes.Naast de EP release op 1 april, volgt op 8 april het volgende grote wapenfeit: de band staat in de Heineken Music Hall met niemand minder dan Weezer. Nog meer optredens staan geboekt en de mannen duiken de studio in om aan een volledig album te maken.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Blues Café presents Maarten Russchen Band zo 23 apr ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify