Inge van Calkar De Nederlandse Kylie Minogue met een rock randje
zaterdag 18 mrt ‘23
open: 21:00u | start: 21:30u
muziek | Kleine zaal

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje.

Met haar ijzersterke band en, bij de grotere shows, met danseressen staat ze vol energie op het podium. De strak geregisseerde show is gemaakt om te amuseren en perfect geschikt voor festivals.

Ooit begonnen als singer-songwriter is Inge van Calkar niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit touchdown, die in 2019 als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze zichzelf gevonden heeft.

Op EP Full Color (2021) horen we een Inge van Calkar die de ingetogen songwriter van weleer voorgoed achter zich heeft gelaten. Electropop, scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde.

Het album levert Inge een aantal radiohits op. Naast de topsong touchdown, behalen ook de singles spinning around, the ocean never ends en summerrain de playlist van NPO Radio 2. Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot BESTE ARTIEST, de award die eerder werd gewonnen door Kraantje Pappie en Blanks. Ook wordt Inge genomineerd voor een Buma award (2022) in de categorie best sync met haar nummer the iceman die onder een fragment van de populaire Belgische jeugdserie D5R terecht kwam.

Deze rij van successen valt ook op bij de grote spelers. Het befaamde Cloud9, bekend van vele successen in dance en pop, heeft z’n oog laten vallen op Inge en vanaf december 2021 maakt zij deel uit van zowel publishing als label van Cloud9.

De eerste single van 2022 Back to life onder de vlag van Cloud9 komt op de playlist van radio Veronica. Bospop, het roemruchte festival in Limburg, legt Inge en haar band vast voor de editie 2022.Op hetzelfde podium als Sting, Melissa Etheridge en Kensington zal Inge haar performance kunnen laten zien. Het Dagblad van het Noorden gaf de show 4 sterren en noemde het een ‘adembenemende achtbaan’. Ach, Je moet het gezien hebben om erover mee te kunnen praten!

 


Rutger van Barneveld za 18 mrt ‘23
NH-Pop Seminar: Branding & Promotion zo 2 apr ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify