;
Izaline Calister Latin Diva
donderdag 12 apr ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 20 | deur € 20
muziek

Een diva is een gevierde zangeres. Het woord komt uit het Italiaans, waar diva een vrouwelijke godheid aanduidt. Curaçaos-Nederlandse Izaline Calister is meer dan alleen een diva. Ze is een Latin Diva! Op 12 april is de zangeres te bewonderen in de Vorstin.

Izaline Calister wil wel eens weten hoe je een Latin Diva wordt. Ze begrijpt dat er meer voor nodig is dan een gouden keeltje en onuitstaanbaar gedrag. Ze wil het goed aanpakken en zoekt antwoorden bij de Latijns-Amerikaanse diva’s die haar voor zijn gegaan. De vrouwen die in hun eigen taal, hun eigen muziek zongen en die toch de kans hebben gezien om een miljoenenpubliek over de hele wereld aan zich te binden.

Mercedes Sosa, Astrud Gilberto, Gloria Estefan en Omara Portuondo van de Buena Vista Social Club moeten Calister de leer- en aanknopingspunten opleveren die ze nodig heeft om divastatus te bereiken. Gracias a la Vida, The girl from Ipanema en Dos Gardenias bevatten de felbegeerde sleutel tot succes.

Calister heeft de liedjes van deze door haar zo bewonderde zangeressen goed bestudeerd. Wat moet zij doen om met haar eigen muziek zo’n grote schare groupies op te bouwen? Zijn het de teksten? Is het de stem? Moet ze nou toch maar eens aan de danspasjes? Kan ze nog wel in Groningen blijven wonen? Of draait het uiteindelijk alleen maar om uiterlijk?

Bij het schrijven van de liedjes voor haar nieuwste cd Rayo di Lus – Lichtstraal heeft Calister al haar bevindingen meegenomen. Nu het album klaar is, voelt Calister zich klaar voor een volgende stap: Latin Diva zijn. Deze zangeres is er namelijk van overtuigd dat haar liedjes naadloos aansluiten bij de wereldhits van haar collega-diva’s.

Dagblad van het Noorden****: ‘Het swingt van begin tot eind…Calister is op haar best als ‘onze’ Curaçaos-Groningse diva met haar mix van Antilliaanse ritmes, wat pop en jazz, een beetje Estefan, een snufje Gilberto et cetera…’

Over de cd Rayo di Lus schreef Soundz: ‘…sterkste release uit toch al rijke carrière…’

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Club 3voor12/Noord-Holland vr 13 apr ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify