Izo FitzRoy Onovertroffen funky gospel en blues
vrijdag 22 apr ‘22
open: 20:30u | start: 21:15u
muziek | Kleine zaal

Een avond met de lekkerste funk, soul en blues in onze kleine zaal.

Na jarenlang de leiding gehad te hebben over meerdere gospelkoren bracht Izo FitzRoy in 2017 haar debuutalbum Skyline uit. Het album zorgde er onmiddellijk voor dat de carrière van Izo ontplofte. Dit kwam mede dankzij de samenwerking met Dr. Rubberfunk, die de productie van Skyline tot zijn rekening nam. Hun samenwerking bracht een album voort waarop de gospel- en blues-sound van Izo werd gecombineerd met de vintage funk grooves van Dr. Rubberfunk.

De nummers van Izo FitzRoy zijn gemaakt voor het podium. Eerlijke en meeslepende songteksten gezongen over strakke melodische grooves. Zonder moeite transformeert de zangeres haar opnames naar het podium met behulp van haar unieke, zevenkoppige band die de klassieke soulbezetting direct doet vergeten.

Na het succes van haar debuutalbum tourde de zangeres meerdere malen door Europa. Tijdens het schrijven van haar tweede album maakte Izo verschillende uitstapjes door samenwerkingen met onder meer Kraak & Smaak en Smoove & Turrell. Haar laatste album How the Mighty Fall nam ze op met Mercury Award-winnaar Colin Elliot, Shawn Lee en disco don Dimitri From Paris.

 


Only Seven Left - extra show vr 22 apr ‘22
Rutger van Barneveld In Concert za 23 apr ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify