;
Jett Rebel Super Pop Tour
vrijdag 20 okt ‘17
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 19 | deur € 19
muziek

In Nederland kon men de afgelopen 3 jaar niet om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Zijn ‘Super Pop Tour’, vernoemd naar zijn nieuwste album, was een groot succes vol overdonderende hoogtepunten. Goed nieuws! De succesvolle ‘Super Pop Tour’ gaat wegens succes in reprise. Op 20 oktober staat de flamboyante artiest in podium de Vorstin.

De afgelopen weken tourde Jett Rebel langs een select aantal popzalen in Nederland. Zijn ‘Super Pop Tour’, vernoemd naar zijn nieuwste album, was een groot succes vol overdonderende hoogtepunten.

Jett Rebel en zijn nieuwe bandleden bewezen dat de muzikale lat in Nederland nóg hoger gelegd kon worden. Zaal na zaal danste en stuiterde op nummers als ‘All The Way’, ‘Tonight’ en ‘Get Your Rock n Roll On’.

Tijdens de tour won Jett Rebel ook nog de 3FM Award ‘Beste Social’ voor zijn eigenzinnige social media gebruik en vertelde hij bij De Wereld Draait Door vurig over vinyl en zijn ambassadeursschap voor Record Store Day 2017.

Jett Rebel: being myself is the price that I pay.
In Nederland kon men de afgelopen 3 jaar niet om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Tot hij erbij neervalt. Letterlijk.

Live:
Waar media hem graag vergelijken met de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis, blijft Jett Rebel vooral heel dicht bij zichzelf om zo zijn ambities te verwezenlijken. Hij wil spelen, spelen, spelen. Een gemiddelde show van Jett Rebel duurt gerust 3 uur, zonder dat de zanger ook maar een seconde de concentratie verliest. Als een bevlogen superheld coördineert hij elke show door een innemend enthousiasme waar zowel de bandleden als de zaal niet omheen kunnen. Jett Rebel geeft alles. Aan jou. Bij een concert van Jett Rebel heb je het idee dat hij er voor jou is en niet andersom. Hij speelde de afgelopen jaren op ruim 200 festivals, deed maar liefst 4 clubtours en verkocht deze allemaal uit. Als hij niet op het podium staat, habiteert hij in zijn studio om daar albums op te nemen. Geen singles, maar albums.

Albums:
Het publiek leerde Jett Rebel kennen als een alleskunner. Hij speelt op zijn albums alle instrumenten zelf en schrijft (uiteraard) ook al zijn songs zelf. In de tijd dat er steeds meer om singles wordt gevraagd, maakt Jett Rebel steevast albums. Verhalen met een begin, een midden en een eind. Geen enkel Jett Rebel-album klinkt hetzelfde. Daarom brak hij na 3 albums zijn eigen traditie door een plaat met andere muzikanten dan hijzelf op te nemen: Don’t Die On Me Now. Een echt rock ’n roll album. Jett Rebel is een artiest die zichzelf keer op keer wil uitvinden en als u dat leuk vindt, mag u aanhaken op deze sneltrein. In 2016 kondigde hij aan 3 albums te willen uitbrengen. Het begon met het 4 sporen, lo-fi, album Truck, gevolgd door het eerder genoemde Don’t Die On Me Now waarvoor de gitaren weer werden ingeplugd. Onlangs kwam het derde album, met de veelzeggende titel Super Pop, in 12 maanden uit. Deze nam hij weer voor de volle 100% in zijn eentje op. Als je het beluistert, is het eigenlijk niet voor te stellen hoe hij dat gedaan heeft. Maar zo werkt Jett Rebel: doorgaan zonder te stoppen.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

 AVROTROS muziekcafé met o.a. Jacqueline Govaert za 21 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify