John Primer (US) | Hoochie Mama’s Blues Tavern Ex-gitarist van o.a. Muddy Waters en Willie Dixon
zondag 20 mrt ‘22
open: 15:30u | start: 16:00u
muziek | Kleine zaal

Slidegitarist John Primer is een bluesman in hart en nieren. Inmiddels 76, maar nog steeds op de toppen van zijn kunnen.

Zijn uitgestelde The 75-Tour voert hem in 2022 langs diverse podia in Europa. Zaterdag 20 maart staat hij tijdens Hoochie Mama’s Blues Tavern op het podium in De Vorstin.

John is een graag geziene gast in het bluescircuit. En dat is niet gek, als je beseft met wie hij in zijn inmiddels bijna zestig jaar durende carrière op het podium heeft gestaan of platen heeft opgenomen. Zo was hij als slidegitarist bandlid van niemand minder dan legendes Muddy Waters, Magic Slim en Willie Dixon. Voor Waters was hij zelfs openingsact tijdens verschillende tours in de jaren 70 en 80. Daarnaast heeft hij veel samengewerkt met blueshelden als Junior Wells, Buddy Guy en Sammy Lawhorn.

Geboren in Camden, Mississippi werd de blues hem met de paplepel ingegoten. De lokale baptistenkerk en de houseparty’s in zijn jeugd vormden hem tot de gitarist en performer die hij vandaag is. Zijn verhuizing in 1963 naar Chicago en daaruit voortvloeiende optredens in legendarische clubs als The Place, The Bow Tie, The Lover’s Lounge tot aan lid van de huisband van Theresa’s Lounge aan toe deden de rest.

Na jarenlange samenwerkingen met talloze artiesten, besloot Primer midden jaren negentig als soloartiest verder te gaan. In 1995 verscheen zijn eerste soloplaat The Real Deal. Hierop presenteerde de bluesgitarist zijn eigen stijl: verhalende songs gelardeerd met vlammende slidegitaar. Juichende recensies volgden. Met zijn The Real Deal Bluesband is hij inmiddels een drijvende kracht achter de hedendaagse blues. Naast John bestaat de band verder uit basgitarist David Forte, drummer Lenny Media en harmonicaspeler Steve Bell.

 


Sjoerd van den Broek & The Grades do 24 mrt ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify