;
John The Revelator presented by Hoochie Mama's Blues Tavern
zondag 16 dec ‘18
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Kleine zaal

De naam zegt het al: de lokale blueshelden van Hoochie Mama gaan heerlijke bluesmiddagen organiseren in de Vorstin. De heren zullen tijdens Hoochie Mama’s Blues Tavern uw gastheren zijn en je elke keer meenemen in een onvergetelijke middag met zowel nationale en internationale bluesartiesten. 16 december is dat John The Revelator!

John The Revelator

De Haarlemse bluesband John The Relevator bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden! In 1968 meldt de krant de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en de voice gingen vijf jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten. Inmiddels zijn we (bijna) 50 jaar later. De jongens zijn er nog steeds. Ze stampen, ze dreunen, ze spelen de blues. En ze zijn vastbesloten te spelen tot de dood erop volgt.

Ook na 50 jaar is John the Revelator nog volop in de running. Vandaar ‘50&Beyond’. Muziek schrijven, de band schrijft steeds meer eigen nummers, en muziek maken. Live en in de studio. Als je dan (bijna) 50 jaar later in het muziekblad ‘Lust for Life’ een viersterren recensie krijgt vanwege je laatste album Blue Skin (‘Blues van een gerijpte band’), dan werk je met dubbel plezier en enthousiasme naar je 50ste bandjubileum toe.

Hoochie Mama

De Hilversumse band Hoochie Mama is opgericht in januari 1990 en sindsdien al niet meer van de Nederlandse podia en festivals weg te denken. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters , John Lee Hooker en vele andere.

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door een strakke ritmesectie wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door broer Ron. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet.


BNO Creative Café wo 19 dec ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify