;
Joy Division Undercover | De Vorstin Lentesessies Celebrates Ian Curtis 65th birthday
vrijdag 14 mei ‘21
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek | Grote zaal

Dit jaar zullen we Ian Curtis en zijn band Joy Division eren in De Vorstin. Met zanger Erny Green (The Eternal) en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray)

In 2021 zou zanger Ian Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte toch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek.

Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands. Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend.

De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes. In 2021 zullen we Ian Curtis en zijn band Joy Division eren. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band. 

De Vorstin Lentesessies is een reeks unieke zitconcerten. De lente wordt gevuld met een serie van intieme optredens in de grote zaal. Een persoonlijk concert op een veilige anderhalve meter afstand. Check de spelregels van onze Lentesessies hier.


WORDT VERPLAATST - Matt Schofield (UK) vr 7 mei ‘21
WORDT VERPLAATST - Wende vr 21 mei ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify