;
Joy Division Undercover Met Erny Green en Henk Koorn
vrijdag 22 okt ‘21
open: 21:00u | start: 21:30u
muziek | Kleine zaal

Dit najaar wordt Ian Curtis en zijn band Joy Division geeërd in De Vorstin door onder andere zanger Erny Green (The Eternal) en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray)

In 2021 zou zanger Ian Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte toch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek.

Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands. Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend.

De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes. In 2021 zullen we Ian Curtis en zijn band Joy Division eren. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band. 

Dit is het verplaatste event van 16 oktober 2021. Ticketkopers hebben een mail ontvangen met daarin meer informatie.


Smoove & Turrell (UK) za 16 okt ‘21
The Three Degrees za 23 okt ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify