;
Judy Blank Folk & americana van Nederlandse bodem en een scheut uit de Southern States
zaterdag 20 okt ‘18
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 12,50 | deur € 12,50
muziek | Kleine zaal

Judy Blank is terug op de podia! Op 20 oktober brengt ze een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, je draai proberen te vinden in de wereld en de dagelijkse gang van zaken in de Southern States naar de Vorstin.

Voor een 23-jarige heeft ze toch al flink wat ervaring op haar naam staan. Blanks debuutalbum When The Storm Hits kwam uit in de zomer van 2014, waarna ze speelde op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. Ze was geregeld te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land door voor haar eerste eigen clubtour.

Wilde plannen en grote dromen leidden tot meerdere reizen naar de zuidelijke staten van Amerika. Daar speelde ze in donkere kroegen en koffiebarretjes in Louisiana. Niet veel later vertrok ze naar Nashville, Tennessee, waar ze alle open mics van Music City binnen een week van haar bucketlist kon schrappen.

Ze schreef liedjes met Grammy-winnende songwriters, struinde urenlang over Music Row en brak harten in het wereldberoemde Bluebird Cafe. Geinspireerd door alle pure country en americana die ze had gehoord keerde ze terug naar Europa, waar ze speelde in voorprogrammas van The Wood Brothers, Langhorne Slim en Macy Gray, en door Engeland toerde met bluesgitarist Matt Phillips.

Ze ontmoette, beleefde, nam de tijd om te groeien; en dat is te horen. Met haar nieuwe liedjes deelt ze hersenspinsels op een houten veranda in East Nashville, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt. Judy Blank nam haar tweede album op in de Southern Ground studios in Nashville. Daar werkte ze samenwerkte met producer Chris Taylor. Hij werkte aan albums voor Elle King, Miranda Lambert en The Wood Brothers. Het zal najaar van 2018 zal verschijnen via V2/Munich Records.

Support: Gregory Ackerman

De uit Los Angeles afkomstige Gregory Ackerman mag bestempeld worden als self-made artist. Hij schreef niet alleen nummers op het debuutalbum ‘And Friends’ maar speelde ook zelf alle zang-, gitaar- en pianopartijen in én ontwierp de albumhoes! And Friends vertegenwoordigt niet alleen de geliefde stijl van Californië in de jaren zestig en zeventig, maar is ook een reactie op de huidige politieke staat van zijn land. Maar op de een of andere manier neemt Ackerman deze moeilijke onderwerpen en maakt ze zoet.

Voor dit concert zijn er ook fysiek kaarten te koop bij platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen)


De Dijk za 20 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify