;
Julian Sas | Stand Your Ground Nederlandse Blues
vrijdag 24 mei ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 20 | deur € 22
muziek | Kleine zaal

Julian Sas komt met een nieuwe plaat ‘Stand Your Ground’. Daar hoort een tour bij! Op 24 mei ontvangen we deze blues held van Nederlandse bodem!
Het is het tiende studio album van de Nederlandse Blues-Rocker en zijn zestiende als we de diverse live albums meetellen.

Gevraagd naar zijn nieuwe album vertelt Julian dat Stand Your Ground muzikaal een ‘back-to-basics‘ plaat geworden is. Compromisloos, aards en zonder fratsen. Fier, met passie en geloof in wat je doet en wie je bent. Na een jaar vol optredens en tournees was het tijd om die energie vast te leggen in nieuwe muziek. Bewust hebben we gekozen voor een goede voorbereiding en een kort opname proces. Daarmee houden we de energie vast die ook ons live optreden kenmerkt. Het schrijven van de songs was een heel natuurlijk proces. Deze keer kwam de muziek als het ware naar ons toe. Wat begon als jamsessies ontaardde al vrij snel in heel sterke licks en grooves. Met als gevolg dat we geleid werden door de songs. We slaan nieuwe wegen in zonder uit het oog te verliezen wie we zijn. De Julian Sas Band is in vele opzichten nooit voorspelbaar geweest. We hebben we onszelf nooit willen vastleggen op één stijl. En dat deden we ook nooit. Invloeden komen van buiten en van binnen……de muziek is de mentor, de liefde en waar het vandaan komt, wat ons drijft…dat hoor je terug op dit album. ‘Stand Your Ground’ komt op 6 april uit.

De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezig houden; de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de workingclass hero; de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator.

De band:
Julian Sas zang en gitaren
Roland Bakker piano en Hammond Organ
Fotis Anagnostou basgitaar
Rob Heijne Drums


Avrotros Muziekcafé za 25 mei ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify